SON EKLENENLER

UZUN ZAMANDIR VAKA YAŞANMAYAN 4 İLDE KORONAVİRÜS VAKASI ARTMAYA BAŞLADI!

Elazığ, Artvin, Bingöl ve Antalya İllerinde ortalama olarak 1 ay süredir yeni vaka artışının olmaması vatandaşları mutlu ediyordu Fakat bu günlerde 4 ilden de vaka artışların yaşandığı ifade edildi.
26 Mayıs 2020 11:47

4 ilde virüs yeniden etkisini göstermeye başladı. Dünya genelinde pandemi olarak ilan eden koronavirüsün etikleri tüm dünya genelinde devam ediyor. Türkiye'de vaka artış hızları azaldı. Fakat bazı illerde ise yeni koronavirüs vakalarının olduğu ifade ediliyor. Bu illere ait detaylar şu şekilde;

ANTALYA;

Antalya ili Serik ilçesinde pozitif vaka sayısı 31 olarak güncellendiği ifade edildi. Serik Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam eden hastalığın yanı sıra ilçede yeni enfekte hastalarında filyasyon ekipler tarafından tespit edildi. Yeni testlerde 14 kişinin test sonucu pozitif çıktı.

ARTVİN - BİNGÖL;

Artvin'de son bir aydır covid-19 virüsü Vakası görülmüyordu. Artvin’e bağlı Borçka ilçesinde test sonucu pozitif çıkan 4 kişi ile beraber 23 kişi Karantina altında. Bingöl ilinde yapılan açıklamalarda 35 gün vaka görünmediği vaka artışının olmaması evde kal kampanyalarına uyulduğu için gerçekleştiği ifade edildi. Bingöl'e ziyaret için gelen kişilerin koronavirüs bulaştırdığı ve il genelinde vaka artışının gerçekleştirdiği açıklandı.

ELAZIĞ;

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın yaptığı açıklamaya göre ile dışarıdan gelen vatandaşların bulaştırdığı vaka koronavirüs nedeniyle 14'lü evden çıkmama konusunda uyarılarda bulundu. Elazığ'da 20 gündür koronavirüs vakası görmüyordu. 20 günün ardından ilk kez yeni vakalarda artışlar görülmeye başlandı.

26 MAYIS GÜNLÜK VAKA TABLOSU;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de günlük koronavirüs vaka sayısını açıkladı. 23 Mayıs 2020 tarihli ve koronavirüs vaka sayılarına göre 21 bin 492 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 987 kişi de koronavirüsü tespit edildi. Bugün vefat eden sayısı ise 29 olarak açıklandı. Yapılan test sonuçlarına göre ne kadar çıkan ve iyileştiği için taburcu edilen hasta sayısı 1321 oldu. Türkiye günlük koronavirüs vaka tablosuna göre ülkede toplam vaka sayısı 157 bin 814 oldu. Bugüne kadar toplam vefat eden sayısı 4 bin 369 toplam yoğun bakımda tedavisi devam eden hasta sayısı ise 756 oldu. Toplam enfekte Entübe hasta sayısı ise 321 olarak ifade edildi. Bugüne kadar covid-19 virüsü nedeniyle hasta olan ve iyileşerek taburcu edilen koronavirüs test sonucu ne kadar çıkan hasta sayısı 120 bin 015 olarak açıklandı. gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER