SON EKLENENLER

YALÇIN: MEB KARARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen genel başkanı Ali Yalçın MEB tarafından yayınlanan Kreş ve okul öncesi genelgesini değerlendirerek ''Bugün yayınlanan yeni genelgeyle okul öncesi kurumların yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının salgına olumsuz bir etkisininin olmadığını ya da burada çalışan öğretmenlerimizin bakıcı gibi değerlendirilmesi algısını ortaya çıkarmıştır.'' dedi.
20 Kasım 2020 15:22

YALÇIN açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 MEB’in 31 Aralık tarihine kadar okulları kapatmasını “Her işin başı Sağlık” diyerek makul görmüş, bir süre daha sabrederek Salgının etkisinin azalacağına katkı sağlayacak bu kararı yerinde bulmuştuk.

Bugün yayınlanan yeni genelgeyle okul öncesi kurumların yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının salgına olumsuz bir etkisininin olmadığını ya da burada çalışan öğretmenlerimizin bakıcı gibi değerlendirilmesi algısını ortaya çıkarmıştır.

 Esas olan eğitimin yüz yüze yapılması ancak bu karar eğitim kurumlarının kapatılma gerekçesiyle uyuşmuyor.
Bakanlık kararını yeniden gözden geçirmeli,pandemiye olumsuz etkisi olmayacaksa;1-8-12.sınıflar ve DYK’dan başlayarak kademeli bir şekilde tekrar yüz yüze eğitim olmalı.
Ali YALÇIN
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER