SON EKLENENLER

YAVUZ: ATANMIŞ BAŞKAN DÖN VE GEÇMİŞİNE BAK

Memur-Sen İstanbul İl başkanı ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 nolu şube başkanı Talat Yavuz Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın Twitter hesabından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u etiketleyerek bazı STK'ların faaliyetlerinden şikayetçi olduğu ve FETÖ benzeri paralel bir yönetim bulunduğunu ima ettiği paylaşımına sert tepki gösterdi.
16 Ocak 2021 23:09

YAVUZ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Atanmış başkan aklınca, seçmeli dini dersleri teşvik etmemizden ve eğitime destek için sivil inisiyatiften rahatsız olmuş. Beşli çete olsaydı kesin alkış tutardı. Bir fikir yok, bir rapor yok, bir öneri yok.Sadece ajitasyon, tahrik ve saldırı. İnsan geçmişine hiç mi bakmaz?

Talip Geylan ne demişti? 

1)fetö, etkin olduğu zamanlarda toplantılar yapardı; eğitimin ve bütçenin planlandığı, yönetici ve öğretmen taksimatının yapıldığı bu toplantılara katılabilmek için bürokrat tayfası sıraya dizilirdi.
Adeta paralel bir eğitim yönetimi ihdas edilmişti..

2) Şimdi de bir kısım sözde STK’lar marifetiyle benzer faaliyetler yürütülüyor. Bu toplantılara il ve ilçe milli eğitim müdürleri ve seçilmiş(!) okul müdürleri katılıyor. Bu STK’lar tarafından oluşturulan WhatsApp gruplarından okul yöneticilerine bilgilendirmeler...

3)... ve talimatlar yağdırılıyor.  
Yönetici görevlendirmelerinden okul türlerinin belirlenmesine, ders seçimlerinden kurum kuruluşlarla ilişkilere kadar eğitimin her safhası bu toplantılarda masaya yatırılıyor..

4) Bilmiyorum, @tcmeb sayın @ziyaselcuk bu durumlardan haberdar mıdır?
Ancak çok açık ifade ediyorum ki, bu güzel ülkenin yeni 15 Temmuzlar yaşamaya takati yoktur.
Sorumluluk makamında bulunanları gereğini yapmaya davet ediyorum.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER