SON EKLENENLER

DİSK:“İŞÇİLERİN HAYATI BUZDOLABINDAN DAHA ÖNEMLİDİR.

Manisa’daki Vestel fabrikasında pandemi koşullarında işçilerin hayatının hiçe sayılmasını protesto etmek ve Vestel işçileriyle dayanışmayı yükseltmek için DİSK, Zorlu Holding Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
11 Ağustos 2020 19:08

İstanbul Esentepe’deki Zorlu Holding Genel Merkezi önündeki açıklamaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan, DİSK üyesi sendikaların Genel Merkez ve şube yöneticileri, sendikalarımızın üyesi işçiler, siyasi partilerden ve  demokratik kitle örgütlerinden temsilcilerin yanı sıra Birleşik Metal İş üyesi oldukları için işten çıkarılan  Gebze Özer Elektrik işçileri de katıldı.

Burada bir konuşma yapan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu bin civarında işçi Covid-19’a yakalanmışken üretimi durdurmak bir yana artıran Vestel’in işçilere bir makine kadar değer vermeyen bir şirkete dönüştüğünü söyledi. Vestel’de işverenin işyerine sendika girmemesi için yıllardır yasaları çiğnediğini hatırlatan Adnan Serdaroğlu “İşverenler sendikasız işyerlerinde istediği gibi at oynatmaktadır” dedi. DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu konuşmasında “çarklar dönecek” politikası nedeniyle işçi sağlığının ve tüm halkın sağlığının tehdit altında olduğunu vurguladı.

DİSK adına basın açıklamasını yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, Vestel’de üretim bandında işçilerin sosyal mesafe kuralına uyulmadan dip dibe çalıştığına, semptom göstermedikçe hasta olan işçilerin temasta olduğu işçilere test yapılmadığına, işçilerden biri hasta olduğunda yerine yeni işçi gelerek üretim devam edildiğine, mesailerin ve çalışan sayısının arttığına dikkat çekerek, başta Sağlık ve Çalışma Bakanlıkları olmak üzere siyasi iktidarı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı

“İşçilerin hayatı buzdolabından daha önemlidir. Çarklar dönecek anlayışıyla, Covid-19 koşullarında işçileri virüsle burun buruna çalışmaya zorlamak en hafif deyimiyle insafsızlıktır. Bu politikaların sonucu Covid-19 Türkiye’de daha da yaygınlaşacak ve halkın sağlığını çok ciddi biçimde tehdit edecektir”  diyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Vestel başta olmak üzere Covid-19 vakalarının görüldüğü tüm işyerlerinde üretime derhal ara verilmesini, tüm işçilerin en az 15 gün ücretli izne çıkarılmasını ve tamamına test yapılmasını istedi.disk

Basın açıklamasının tam metni için tıklayınız: 

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER