SON EKLENENLER

DÜNYANIN GÖĞSÜNE OTURAN ÇOCUK

İşgal altındaki Keşmir’de, Hint güçlerince şehit edilen Beşir Ahmed’in göğsünün üzerine oturan 3 yaşındaki torununun fotoğrafı, insanlığın gündemi haline geldi.
03 Temmuz 2020 12:02

Adeta dünya vicdanının üzerine ağır bir yük gibi oturan küçük çocuk, Hindistan’ın işgal ve soykırımları karşısında dünyanın suskunluğunu gözler önüne serdi.

Hindistan işgalindeki Keşmir’de terörist Hint güçlerince şehit edilen Beşir Ahmed’in göğsünün üzerine oturan 3 yaşındaki torununun fotoğrafı, bölgenin ve Pakistan’ın gündemi haline geldi. Belli başlı sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntünün ardından Pakistan’dan tepki açıklamaları geldi. Beşir Ahmed’in yeğeni Faruk Ahmed, arabası içinde oturan Ahmed’in polis tarafından aracından indirilip vurulduğunu anlatarak, “Görgü tanıkları, çocuğun da polis tarafından dedesinin göğsüne oturtulup fotoğrafının çekildiğini söyledi” dedi.

BÜTÜN DÜNYANIN UTANCI

Hint işgal güçlerince şehit edilen Ahmed’in cesedinin üzerine oturmuş 3 yaşındaki torununun fotoğrafını paylaşan Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, “Modi’nin faşist Hindistan’ı, masum sivilleri Keşmir için özgürlük sloganları attığı için bile öldürüyor. Öldürülmüş dedesinin göğsü üzerine oturmuş 3 yaşındaki bu çocuğun ağıtı tüm dünya tarafından işitilmeli” paylaşımında bulundu.

HİNDİSTAN’IN GERÇEK YÜZÜ

Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ise yaptığı paylaşımda, “Modi’nin faşist Hindistan’ının gerçek yüzü işte bu” ifadelerini kullandı. Kalkınma ve Reform Bakanı Asad Ömer, “Hint yönetiminde biraz insanlık kalmışsa bu görüntü karşısında utanmalıdır. Dünyanın Keşmir’de yaşananlara sessiz kalmama ve insani trajediyi durdurma zamanı çoktan geldi” değerlendirmesinde bulundu. Hindistan’da ise Ahmed’in işgal güçlerince değil güya direnişçiler tarafından öldürüldüğü iddia edildi. İktidardaki ırkçı Hindistan Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Sambit Patra da aynı fotoğrafı paylaşarak, “Pulitzer sevdalıları?” ifadelerini kullandı. Irkçı Patra’nın paylaşımına her kesimden büyük tepki yağdı.

MİLLİ GAZETE

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER