SON EKLENENLER

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI

Milyonlarca emekli Ocak ayında yapılacak olan zammı bekliyor. En düşük aylık 2019’da bin, bu yıl bin 500 liraya çıkarılırken ,emekliler yeni bir artış beklentisi taşıyor. Türkiye Emekliler Derneği’nden ‘Asgari emekli aylığı yeniden belirlensin, asgari ücret seviyesine yükseltilsin’ çağrısı geldi.
26 Kasım 2020 07:53

Emekliler için son yıllarda pek çok önemli düzenleme hayata geçirildi.

Bu kapsamda taban aylıklarda art arda artış yapıldı. En düşük emekli aylığı ödemesi 2019'da bin, bu yıl bin 500 liraya yükseltildi.

Emekliler, taban aylıkta yeni bir artış beklentisi de taşıyor.

EN AZ 2.324 TL

Türkiye Emekliler Derneği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Asgari emekli aylığı yeniden belirlenmeli ve asgari ücret seviyesine yükseltilmeli" denildi. Talep hayata geçerse, çok sayıda emeklinin geliri artacak.

Emeklilere en az asgari ücret kadar maaş ödenecek. Düzenlemeden, kapsamdaki emeklilerden vefat etmiş olanların hak sahibi yakınları da hisseleri oranında yararlanacak.

Halen net asgari ücret 2 bin 324 lira. Bu ücret, Ocak'ta artırılacak. Yeni asgari ücret, önümüzdeki ay Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek.

Ek ödeme dahil en düşük emekli aylığı ödemesi, bu yılın Nisan ayından itibaren bin 500 liraya yükseltildi. Bu düzenleme ile 650 bin emeklinin gelirinde artış yaşandı.

.

A HABER

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER