SON EKLENENLER

Marmara Üniversitesi 234 Öğretim Üyesi alıyor

Başvurular ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde https://basvuru.marmara.edu.tr/personel adresi üzerinden online olarak yapılacak.
01 Aralık 2024 21:16

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi, Finansal Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Orta Doğu ve İslam Ülkelerı· Araştırmaları Enstı·tüsü, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesine 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla 234  Öğretim Üyesi alınıyor.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi, Finansal Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Orta Doğu ve İslam Ülkelerı· Araştırmaları Enstı·tüsü, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesine aşağıda belirtilen Bölüm, Anabilim Dalı ve Programlarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvurular ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde https://basvuru.marmara.edu.tr/personel adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.
Adaylar aynı ilan dönemi içerisinde başvuru şartlarını sağladığı sadece bir ilana başvurabilecektir.
Birden fazla ilana başvuru yapmış olan adayların başvuruları iptal edilecektir.
Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.


İlan olunur.
 

İlan NoBirimBölümAnabilim/ Anasanat/ProgramAdetDereceKadro
Unvanı
İlan Metni
24.01.005Atatürk Eğitim
Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri EğitimiBilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi11DoçentLisans ve doktora eğitimini Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında yapmış olup aynı alandan doçent ünvanı almış olmak. Teknoloji Entegrasyonu konusunda birincil indeksli dergilerde yayınlar yapmış olmak.
24.01.006Atatürk Eğitim
Fakültesi
Eğitim BilimleriEğitim Programları ve Öğretim11DoçentDoktorasını ve Doçentliğini Eğitim Programları ve Öğretim Alanında almış olmak. Bireysel farklılıklara yönelik ulusal ve uluslararası çalışmalar yapmış olmak. Öğretim tasarımı, düşünme becerileri ve karakter eğitimine ilişkin yüksek lisans ve doktora dersi yürütme tecrübesine sahip olmak.
24.01.007Atatürk Eğitim
Fakültesi
Eğitim BilimleriEğitim Yönetimi11ProfesörDoçentliğini Eğitim Yönetimi alanında almış olmak. Üstün yeteneklilerin eğitimi politikaları ile eğitim hukuku alanlarında bilimsel çalışmaları olmak.
24.01.008Atatürk Eğitim
Fakültesi
Eğitim BilimleriEğitim Yönetimi11ProfesörEğitim yönetimi alanında doçent ünvanına sahip olmak. Yükseköğretim yönetimi, bilim politikaları, eğitim ekonomisi ve eğitim istihdam ilişkileri konularında yayınları olmak.
24.01.009Atatürk Eğitim
Fakültesi
Eğitim BilimleriEğitim Yönetimi11Dr. Öğr.
Üyesi
Yüksek Lisans ve Doktorasını Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yapmış olmak. Akademik iyimserlik, mentorlukta pedagojik sevgi ve sosyal sorumluluk temelli liderlik üzerine çalışmalar yapmış olmak.
24.01.010Atatürk Eğitim
Fakültesi
Eğitim BilimleriEğitimde Ölçme ve Değerlendirme11DoçentDoçentliğini Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme almış olmak. SSCI indeksli dergilerde yayınları olmak. Sınıf içi durum belirleme teknikleri, Rasch model ve hiyerarşik puanlayıcı modellerinde çalışmalar yapmış olmak.
24.01.011Atatürk Eğitim
Fakültesi
Eğitim BilimleriRehberlik ve Psikolojik Danışmanlık11ProfesörDoçentliğini Eğitim Psikolojisi alanından almış olmak. İndeksli dergilerde yayınları olmak. Ergen psikolojisi ve pozitif psikoloji konularında çalışmaları olmak.
24.01.012Atatürk Eğitim
Fakültesi
Eğitim BilimleriRehberlik ve Psikolojik Danışmanlık11ProfesörDoçentliğini rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanında almış olmak.
SSCI indeksli dergilerde yayınları olmak. Pozitif psikoloji ve çözüm odaklı psikolojik danışma konularında çalışmaları olmak.
24.01.013Atatürk Eğitim
Fakültesi
Eğitim BilimleriRehberlik ve Psikolojik Danışmanlık11DoçentDoçentliğini Eğitim Psikolojisi ya da Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanlarından birinde almış olmak. Birincil veya ikincil indekslerde taranan dergilerde yayınları olmak. Akıllı telefon bağımlılığı ve kalıp yargı tehdidi ya da bilişsel esneklik, Mokken ölçekleme analizleri konularında çalışmaları olmak.
24.01.014Atatürk Eğitim
Fakültesi
Güzel Sanatlar
Eğitimi
Müzik Eğitimi11DoçentDoçentliğini müzik veya müzik eğitimi alanında almış olmak. Müzik veya Müzik eğitimi alanında çalışmaları olmak.
24.01.015Atatürk Eğitim
Fakültesi
Matematik ve Fen Bilimleri EğitimiBiyoloji Eğitimi11DoçentDoçentliğini Biyoloji Eğitimi alanında almış olmak. Biyoloji eğitiminde sosyobilimsel konular, informal muhakeme ve bilimsel sorgulama alanlarında SSCI’de taranan dergilerde yayınları olmak.
24.01.016Atatürk Eğitim
Fakültesi
Matematik ve Fen Bilimleri EğitimiFen Bilgisi Eğitimi11ProfesörDoçentlik ünvanını fen bilgisi eğitimi alanında almış olmak. Fen eğitiminde dört temel dil becerisi üzerine yayın yapmış ve ders vermiş olmak.
24.01.017Atatürk Eğitim
Fakültesi
Matematik ve Fen Bilimleri EğitimiFizik Eğitimi11DoçentDoçentliğini fizik eğitimi alanında almış olmak. Fizik eğitiminde bibliyometrik analiz, teknolojik pedagojik alan bilgisi, fizik problemleri taksonomisi ve fizik kimliği konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.018Atatürk Eğitim
Fakültesi
Matematik ve Fen Bilimleri EğitimiMatematik Eğitimi11DoçentDoçentliğini matematik eğitimi alanında almış olmak. Matematiksel modelleme, STEM eğitimi, kovaryasyonel düşünme ve ileri düzey matematiksel kavramların öğretimi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
24.01.019Atatürk Eğitim
Fakültesi
Matematik ve Fen Bilimleri EğitimiMatematik Eğitimi11Dr. Öğr.
Üyesi
Yüksek lisansını ilköğretim matematik öğretmenliği ve doktorasını eğitimde ölçme ve değerlendirme alanında yapmış olmak. Bilgisayarda bireyselleştirilmiş testler ve matematik eğitimi alanında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.020Atatürk Eğitim
Fakültesi
Özel EğitimZihin Engelliler
Eğitimi
11ProfesörDoçentliğini özel eğitim (zihin engelliler eğitimi) bilim/ sanat alanında almış olmak. Özel eğitim alanında ölçme araçları (ölçek geliştirme veya uyarlama) ile ilgili çalışmalar yapmış olmak. Otizm veya otizm spektrum bozukluğu olan
öğrencilere yönelik akademik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.021Atatürk Eğitim
Fakültesi
Temel EğitimOkul Öncesi Eğitimi11ProfesörOkul öncesi eğitim alanından yüksek lisans ve doktora mezunu olmak ve ilgili alanda doçent unvanına sahip olmak. Okul öncesi eğitimde sosyal duygusal alanla ilgili değerler, kişilik çalışmaları ve dijital teknolojiye ilişkin çalışmalar
yapmış olmak.
24.01.022Atatürk Eğitim
Fakültesi
Temel EğitimSınıf Eğitimi11DoçentTemel Eğitim (İlk Okuma Yazma ve Türkçe Eğitimi) Bilim alanında Doçentlik unvanına sahip olmak. Temel Eğitim (İlk Okuma Yazma ve Türkçe Eğitimi) alanında lisans ve lisansüstü düzeyde ders vermiş olmak. Alanında, yurt dışında doktora sonrası bilimsel araştırma ve proje çalışmaları yapmış olmak. Dijital okuryazarlık ve okuma motivasyonu alanlarında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
24.01.023Atatürk Eğitim
Fakültesi
Temel EğitimSınıf Eğitimi11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisansını matematik öğretmenliği, yüksek lisans ve doktora eğitimini sınıf öğretmenliği alanında tamamlamış olmak. Matematik ders kitapları inceleme ve matematik öğretmen yeterlilikleri konularında çalışma yapmış olmak.
Alanında lisans ve lisansüstü düzeyde ders vermiş olmak.
Uluslararası işbirliğine dayalı bir projede görev almış olmak.
24.01.024Atatürk Eğitim
Fakültesi
Türkçe ve Sosyal
Bilimler Eğitimi
Sosyal Bilgiler
Eğitimi
11ProfesörYüksek Lisans ve Doktora eğitimini sosyal bilgiler eğitimi alanında yapmış olmak. Doçentliğini sosyal bilgiler eğitimi alanında almış olmak. Sosyal bilgiler eğitimi temelinde değerler/karakter, vatandaşlık ve beceri eğitimi alanlarında
nitelikli yayınları olmak.
24.01.025Atatürk Eğitim
Fakültesi
Türkçe ve Sosyal
Bilimler Eğitimi
Sosyal Bilgiler
Eğitimi
11ProfesörYüksek lisans ve doktora eğitimini sosyal bilgiler eğitimi alanında yapmış olmak. Doçentlik unvanını sosyal bilgiler eğitimi alanında almış olmak. Sosyal bilgiler eğitimi, insan hakları eğitimi; eğitim felsefesi alanında nitelikli yayınları
olmak.
24.01.026Atatürk Eğitim
Fakültesi
Türkçe ve Sosyal
Bilimler Eğitimi
Tarih Eğitimi11DoçentYüksek lisansını Cumhuriyet Tarihi Bilim Dalında, doktorasını Tarih Anabilim Dalında yapmış olmak. Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi Bilim/Sanat alanında Doçent unvanı almış olmak. Balkanlar, göç ve iskân konularında
çalışmalar yapmış olmak.
24.01.027Atatürk Eğitim
Fakültesi
Yabancı Diller EğitimiAlman Dili Eğitimi11DoçentDoktor ve Doçenlik unvanını Alman Dili ve Eğitimi alanında almış olmak.
AHCI/SSCI’de taranan dergilerde Almanca Dilbilim ve/veya Almanca’nın Yabancı Dil Olarak Öğretimi alanlarında Almanca dilinde yayın yapmış olmak.
Uluslararası projelerde araştırmacı olarak çalışmış olmak.
24.01.028Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerAğız, Diş ve Çene
Cerrahisi
11ProfesörRamus blok greftleme, inferior alveolar sinir lateralizasyonu ve hyalurinik asidin diş çekimi sonrası yara iyileşmesi üzerine etkisi konularında deneyim sahibi olmak ve bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
24.01.029Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerAğız,Diş ve Çene
Cerrahisi
11DoçentOtotransplantasyon, odontojenik keratokist hastalarının cerrahi tedavileri ve maksiller sinus lift sonrası dental implantların başarısı konularında tecrübe sahibi olmak ve bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
24.01.030Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerEndodonti11Dr. Öğr.
Üyesi
Endodonti uzmanı olmak, endodontide CBCT kullanımı, ağrı yönetimi alternatif yöntemleri ve yapay zekanın dental travmatoloji de kullanılması ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
24.01.031Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerOrtodonti11DoçentTemel bilimler ile multidisipliner çalışmalarda yer almak ve
üç boyutlu görüntüleme sistemleriyle ilgili araştırmalar yapmış olmak.
24.01.032Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerOrtodonti11DoçentKlinik tıp ve mühendislik bilimleriyle multidisipliner çalışmalar yürütmüş olmak ve üç boyutlu görüntüleme sistemleriyle ilgili araştırmalar yapmış olmak.
24.01.033Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerPeriodontoloji11DoçentDiş eti çekilmelerinin tedavisi ve dişeti çekilmesi  tedavisinde yumuşak doku greftlerinin kullanılması ve klinik olarak incelenmesi konularında deneyim sahibi ve yayınları olmak.
24.01.034Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerPeriodontoloji11DoçentPeriodontal hastalıkların lazer ile tedavisi ve periodontal tedavilerde probiyotik kullanımı konusunda tecrübe sahibi ve bu konularda çalışmaları olmak.
24.01.035Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerProtetik Diş Tedavisi11Dr. Öğr.
Üyesi
Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında doktora yapmış olmak ve zirkonya ve CAD- CAM seramiklerle ile ilgili çalışmaları olmak.
24.01.036Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik BilimlerRestoratif Diş
Tedavisi
11Dr. Öğr.
Üyesi
Restoratif Diş Tedavisi uzmanı olmak, diş macunlarının sert dokular üzerine etkisini araştıran çalışma yapmış olmak.
24.01.037Eczacılık
Fakültesi
Eczacılık Meslek
Bilimleri
Farmasötik Kimya11DoçentFarmasötik Kimya alanında doçentlik unvanı almış olmak. Antiviral ve antitiberküler ajanların geliştirilmesine yönelik sentez çalışmaları bulunmak.
24.01.038Eczacılık
Fakültesi
Eczacılık Meslek
Bilimleri
Farmasötik Toksikoloji11DoçentFarmasötik Toksikoloji alanında doçentlik unvanı almış olmak.
Moleküler toksikoloji ve epigenetik konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
24.01.039Eczacılık
Fakültesi
Temel Eczacılık
Bilimleri
Analitik Kimya11ProfesörKimya Bilim alanında Doçent unvanı almış olmak. İlaç etken madde analizi, biyomalzeme, antioksidan, ilaç salımı alanında SCIE indeksleri kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmak.
24.01.040Eczacılık
Fakültesi
Temel Eczacılık
Bilimleri
Analitik Kimya11DoçentEczacılıkta Analitik Kimya Bilim Alanında Doçent unvanı almış olmak.
Kompleks oluşumları, antioksidan, eser element, pestisitler,
boyarmadde analizleri ile ilgili ulusal ve uluslararası yayınları bulunmak.
24.01.041Eczacılık
Fakültesi
Temel Eczacılık
Bilimleri
Analitik Kimya11DoçentEczacılıkta Analitik Kimya bilim alanında Doçent unvanı almış olmak.
Antioksidan, ilaç etken maddesi, biyomalzeme ve ilaç salımı
konuları ile ilgili SCIE indeksleri kapsamındaki dergilerde yayınları olmak.
24.01.042Eczacılık
Fakültesi
Temel Eczacılık
Bilimleri
Biyokimya11ProfesörEczacılık Biyokimya alanında Doktora yapmış olmak. Biyokimya alanında Doçent unvanı almış olmak. Kanser, ilaç taşıyıcı sistemler ve nanomalzemeler konularında çalışmaları olmak.
24.01.043Eczacılık
Fakültesi
Temel Eczacılık
Bilimleri
Farmasötik Botanik11ProfesörFarmasötik Botanik alanında doçent olmak. Etnobotanik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.044Eczacılık
Fakültesi
Temel Eczacılık
Bilimleri
Farmasötik Mikrobiyoloji11Dr. Öğr.
Üyesi
Farmasötik Mikrobiyoloji Doktorası olmak. Bakteriyofajlar ile ilgili çalışmaları olmak. İlgili alanda lisans düzeyinde ders verme deneyimi olmak.
24.01.045Fen FakültesiFizikAtom ve Molekül
Fiziği
11ProfesörFizik bilim alanında Doçent ünvanına sahip olmak. Moleküler dielektrik relaksasyon zamanı ve pozitron yok olma ömür spektroskopisi kapsamında çalışmalar yapmış ve Bilimsel Atıf İndeksi (SCI veya SCI-EXP) kapsamındaki
dergilerde makaleler yayımlamış olmak.
24.01.046Fen FakültesiFizikKatıhal Fiziği11DoçentManyetik filmlerde ferromanyetik rezonans, alkol-sıvı karışımlarının zaman boyutlu nükleer manyetik rezonansı ve mikrodalga dielektrik spektroskopisi konularında ulusal ve Bilimsel Atıf İndeksi (SCI veya SCI-EXP) kapsamındaki
dergilerde makaleler yayımlamış olmak.
24.01.047Fen FakültesiKimyaAnalitik Kimya11ProfesörKimya alanında Doçent unvanına sahip olmak. Eser elementlerin atomik spektroskopik tayinleri, adsorban kullanarak çevresel örneklerden tehlikeli maddelerin uzaklaştırılması ve mikro ekstraksiyon konularında Bilimsel Atıf İndeksi (SCI veya SCI-EXP) kapsamındaki dergilerde makaleler yayımlamış olmak. Alanında en az 1 yıl süreyle akademik amaçlı yurt dışı deneyimi bulunmak.
24.01.048Fen FakültesiKimyaAnorganik Kimya11DoçentKimya alanında Doçent unvanına sahip olmak. Ergimiş tuz sentezi ve lantanit iyon katkılı fosfor malzemelerinin lüminesans, manyetik ve dielektrik özellikleri konularında Bilimsel Atıf İndeksi (SCI veya SCI-EXP) kapsamındaki
dergilerde makaleler yayımlamış olmak.
24.01.049Fen FakültesiKimyaAnorganik Kimya11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını Anorganik Kimya Programında yapmış olmak. Elektron-enerji transfer mekanizmaları üzerine Bilimsel Atıf İndeksi (SCI veya SCI-EXP) kapsamındaki dergilerde makaleler yayımlamış olmak.
24.01.050Fen FakültesiMatematikMatematiğin Temelleri Ve Matematik Lojik11DoçentMatematik bilim alanında Doçent ünvanına sahip olmak.
Graflar ile ilgili olarak Bilimsel Atıf İndeksi (SCI veya SCI- EXP) kapsamındaki dergilerde makaleler yayımlamış olmak.
24.01.051Finansal Bilimler FakültesiSigortacılıkSigortacılık11ProfesörBankacılık ve Sigortacılık” bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak, Sigortacılık, Hayat Dışı Sigortalar, Risk Yönetimi ve Sigorta Pazarlaması alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.052Güzel Sanatlar FakültesiFilm Tasarımı ve
Yönetimi
Sinema ve TV11Dr. Öğr.
Üyesi
Güzel Sanatlar Enstitüsü Film Tasarımı veya Film Tasarımı ve Yönetimi veya Sinema-TV Anasanat Dallarından birinde Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik derecelerine sahip olmak. Film Senaryosu, Dramaturji alanlarında uzmanlaşmış olmak ve bu alanlarda ders veriyor olmak.
24.01.053Güzel Sanatlar FakültesiFotoğrafFotoğraf11ProfesörGüzel Sanatlar/Plastik Sanatlar alanında Doçent unvanı almış olmak. Fotoğraf Bölümlerinde lisans ve lisansüstü düzeyde ders verecek seviyede Belgesel Fotoğraf ve Fotoröportaj alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.054Güzel Sanatlar FakültesiGrafik SanatlarGrafik Sanatlar11ProfesörGüzel Sanatlar/Tasarım alanında Doçent unvanı almış olmak. Grafik/Grafik Sanatlar Bölümlerinde ‘Tipografi/ Yazımsal Tasarım’ ve 'Sembol ve Anlam Yaratma’ alanlarında, Lisans veya Lisansüstü düzeyinde ders vermiş
ve tez yönetmiş olmak.
24.01.055Güzel Sanatlar FakültesiHeykelHeykel11DoçentGüzel Sanatlar/Plastik Sanatlar alanında Doçent unvanı almış olmak. Heykel Bölümlerinde sanatsal anatomi, morfoloji ve beden konusunda araştırma yapmış, bu konuda lisans ve yüksek lisans düzeyinde ders vermiş olmak. En az bir tamamlanmış proje yöneticiliği yapmış ve tamamlanmış
yüksek lisans tezi yönetmiş olmak.
24.01.056Güzel Sanatlar Fakültesiİç Mimarlıkİç Mimarlık11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisans, Yüksek Lisans, Sanatta Yeterlik/Doktora eğitimlerini İç Mimarlık veya İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinde yapmış olmak. Lisansüstü derecelerinden en az birini Güzel Sanatlar Enstitüsünden almış olmak. Mobilya tasarımı eğitiminde 3 boyutlu yazıcı kullanımı konusunda akademik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.057Güzel Sanatlar FakültesiResimResim11ProfesörGüzel Sanatlar/Plastik Sanatlar alanında Doçent unvanı almış olmak. Resim Sanatı (Stüdyo) ve Kamusal Alanda Sanat Uygulamalı Çalışmalar derslerini vermiş olmak. Bu alanda teorik ve uygulamalı çalışmalar yapmış olmak.
24.01.058Güzel Sanatlar FakültesiSeramikSeramik11Dr. Öğr.
Üyesi
Seramik Anasanat Dalı’nda Lisans, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik programlarından mezun olmak. Seramik Şekillendirme dersi konusunda deneyimli olmak. Emaye ve porselen konusunda akademik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.059Hukuk FakültesiKamu HukukuAnayasa Hukuku11ProfesörHukuk Fakültesi mezunu olmak. Alanında doçent olmak.
24.01.060Hukuk FakültesiKamu HukukuCeza ve Ceza Usulü Hukuku11DoçentHukuk Fakültesi mezunu olmak. Alanında doçent olmak.
24.01.061Hukuk FakültesiKamu Hukukuİnsan Hakları11Dr. Öğr.
Üyesi
Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Alanında doktora yapmış
olmak.
24.01.062Hukuk FakültesiKamu HukukuMali Hukuk11ProfesörHukuk Fakültesi mezunu olmak. Alanında doçent olmak.
24.01.063Hukuk FakültesiÖzel Hukukİş ve Sosyal
Güvenlik Hukuku
11ProfesörHukuk Fakültesi mezunu olmak. Alanında doçent olmak.
24.01.064Hukuk FakültesiÖzel HukukMedeni Hukuk21Dr. Öğr.
Üyesi
Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Alanında doktora yapmış olmak.
24.01.065Hukuk FakültesiÖzel HukukMilletlerarası Özel
Hukuk
11Dr. Öğr.
Üyesi
Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Alanında doktora yapmış olmak.
24.01.066Hukuk FakültesiÖzel HukukTicaret Hukuku11Dr. Öğr.
Üyesi
Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Alanında doktora yapmış olmak.
24.01.067İktisat FakültesiÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileriÇalışma Ekonomisi11DoçentDoçentlik unvanını sosyal politika alanında almış olmak, beyin göçü ve uzaktan çalışanlar alanlarında yayınları olmak, genç işsizliği ve istihdamı üzerine akademik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.068İktisat FakültesiEkonometriİstatistik11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını istatistik alanında tamamlamış olmak, çok değişkenli istatistik ve sosyal ağ analizi üzerine yayınlar yapmış olmak, bibliyometrik analiz ve büyük veri analizi konularında akademik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.069İktisat FakültesiEkonometriİstatistik11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını istatistik alanında tamamlamış olmak, doğrusal ve doğrusal olmayan çok değişkenli analiz üzerine yayınlar yapmış olmak, sosyal ağ analizi ve derin öğrenme konularında akademik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.070İktisat FakültesiEkonometriİstatistik11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını ekonometri alanında tamamlamış olmak, teorik ve uygulamalı zaman serisi ekonometrisi alanında akademik çalışmalar yapmış olmak, nitel tercih modelleri üzerine yayınlar yapmış olmak
24.01.071İktisat FakültesiEkonometriYöneylem11DoçentDoçentlik unvanını nicel karar yöntemleri alanında almış olmak, stokastik süreçler üzerine akademik çalışmalar yapmış olmak, simülasyon ve oyun teorisi konularında yayınları bulunmak.
24.01.072İktisat FakültesiEkonometriYöneylem11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını yöneylem araştırması alanında tamamlamış olmak, doğrusal olmayan programlama ve geometrik programlama alanlarında yayınları olmak, çok kriterli karar alma konusunda akademik çalışmaları bulunmak
24.01.073İktisat Fakültesiİktisatİktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat11ProfesörDoçentlik unvanını mikro iktisat alanında almış olmak, uluslararası ticaret ağları üzerine akademik çalışmaları bulunmak, YÖK’ün kabul ettiği İngilizce dil sınavlarından en az 85 almış olmak.
24.01.074İktisat Fakültesiİktisatİktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını iktisat (İngilizce) alanında tamamlamış olmak, hanehalkı tüketimi üzerine yayınlar yapmış olmak, YÖK’ün
kabul ettiği İngilizce dil sınavlarından en az 85 almış olmak.
24.01.075İktisat Fakültesiİktisatİktisat Politikası11ProfesörDoçentlik unvanını makro iktisat alanında almış olmak, yeşil finansman araçları üzerine yayınları bulunmak, yeşil tahvil piyasası ve istikrar politikaları alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.076İktisat Fakültesiİktisatİktisat Tarihi11DoçentDoçentlik unvanını iktisat tarihi alanında almış olmak,
ulaşım tarihi ve ekonomisi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
24.01.077İktisat Fakültesiİktisatİktisat Teorisi11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını iktisat (İngilizce) alanında tamamlamış olmak, ücret eşitsizliği ve bölgesel yakınsama üzerine çalışmalar yapmış olmak, YÖK’ün kabul ettiği İngilizce dil sınavlarından en az 85 almış olmak.
24.01.078İlahiyat
Fakültesi
Felsefe ve Din BilimleriDin Eğitimi11ProfesörDin Eğitimi alanında doktora yapmış olmak, dini çoğulculuk, uluslararası din eğitimi uygulamaları, din eğitimi açısından gençlik ve engellilik konularında bilimsel çalışmalara sahip olmak, uluslararası bir araştırma projesinde yürütücü olarak görev yapmış olmak.
24.01.079İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Arap Dili ve Belagatı11DoçentArap Dili ve Belagatı bilim alanında doçentlik unvanına, Arapça lisans programında ders verme tecrübesine sahip olmak, klasik sarf, nahiv ve belagat alanlarında bilimsel
çalışmaları bulunmak.
24.01.080İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Arap Dili ve Belagatı11DoçentArap Dili ve Belagatı bilim alanında doçentlik unvanına, Arapça lisans programında ders verme tecrübesine sahip olmak, klasik sarf, nahiv, belagat ve cahiliye şiiri üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.081İlahiyat FakültesiTemel İslam
Bilimleri
Arap Dili ve Belagatı11Dr. Öğr.
Üyesi
İlgili alanda doktora yapmış olmak, merkezi yabancı dil sınavından (Arapça) 90 ve üzeri puan almış olmak, Arapça lisans programında ders verme tecrübesine sahip olmak, modern Arap şiiri ilgili bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.082İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Arap Dili ve Belagatı11Dr. Öğr.
Üyesi
İlgili alanda doktora yapmış olmak, merkezi bir yabancı dil sınavından (Arapça) 90 ve üzeri puan almış olmak, Arapça lisans programında ders verme tecrübesine sahip olmak, Arapça öğretimi, Arapça öğretim materyalleri ve Arap şiiri üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.083İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Hadis11ProfesörHadis alanında doktora yapmış olmak ve bu alanda Arapça lisansüstü tez yönetme tecrübesine sahip olmak.
24.01.084İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
İslam Hukuku11Doçentİslam Hukuku bilim alanında doçentlik unvanına sahip olmak, merkezi yabancı dil sınavlarından (Arapça ve İngilizce) 80 ve üzeri puan almış olmak, İngilizce lisans programında ders verme tecrübesine sahip olmak, İslam hukuku ve siyaset düşüncesi ile ilgili metin neşri tecrübesi bulunmak.
24.01.085İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
İslam Hukuku11Doçentİslam Hukuku bilim dalında doçentlik unvanına sahip olmak, merkezi yabancı dil sınavında (İngilizce) 90 ve üzeri puan almış olmak, erken dönem Hanefi usûl düşüncesi ve mukayeseli İslam hukuku alanlarında çalışmaları olmak.
24.01.086İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
İslam Mezhepleri
Tarihi
11Dr. Öğr.
Üyesi
İlgili alanda doktora yapmış olmak, merkezi yabancı dil sınavından (İngilizce) 80 ve üzeri puan almış olmak, İngilizce lisans programında ders verme tecrübesine sahip olmak, Şia üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.087İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Kelam11DoçentKelam bilim alanında doçentlik unvanına sahip olmak, merkezi yabancı dil sınavı (Arapça) 80 ve üzeri puan almış olmak, müteahhirin kelamı ile ilgili bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.088İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi11Doçentİlgili alanda doktora yapmış olmak, merkezi yabancı dil sınavından (İngilizce) 80 ve üzeri puan almış olmak, İngilizce lisans programında ders verme tecrübesine sahip olmak, İslam ülkelerindeki Kur’an tedrisat süreçlerine dair
bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.089İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi11DoçentKur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat bilim alanında doçentlik unvanına sahip olmak, hafızlık gibi Kur’an eğitim ve öğretiminin muhtelif süreçleri ve tecvidin temel meselelerine dair bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.090İlahiyat
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi11Dr. Öğr.
Üyesi
Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat bilim alanında doktor unvanına sahip olmak, Osmanlı kıraat tarihi ve ekolleri üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.091İletişim
Fakültesi
GazetecilikMedya Ekonomisi ve
İşletmeciliği
11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını gazetecilik alanında yapmış olmak. Dijital habercilik, yeni medya ve büyük veri konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.092İletişim
Fakültesi
GazetecilikYayıncılık Yönetimi11DoçentDoçentliğini iletişim çalışmaları alanında almış olmak. Dijital okuryazarlık, veri gazeteciliği ve sosyal mühendislik konularında çalışmalar yapmış olmak. tamamlanmış TÜBİTAK projesinde araştırmacı ya da yürütücü olarak
görev yapmış olmak.
24.01.093İletişim
Fakültesi
GazetecilikYayıncılık Yönetimi11DoçentDoçentliğini gazetecilik ve medya çalışmaları alanında almış
olmak.
Haberde gerçeklik, veri gazeteciliği ve sağlık haberciliği konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.094İletişim
Fakültesi
GazetecilikYayıncılık Yönetimi11DoçentDoçentliğini iletişim çalışmaları alanında almış olmak. Medyada söylem ve kimlik, toplumsal cinsiyet, çizgi roman gazeteciliği konularında çalışmalar yapmış olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.095İletişim
Fakültesi
GazetecilikYayıncılık Yönetimi11DoçentDoçentliğini gazetecilik ve medya çalışmaları alanında almış
olmak.
Yapay zeka haberciliği, futbol kültürü ve medya, çok kültürlülük ve medya konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.096İletişim
Fakültesi
Halkla İlişkiler ve TanıtımAraştırma
Yöntemleri
11DoçentDoçentliğini iletişim çalışmaları alanında almış olmak. Sosyal psikoloji, kimlik inşası ve kent sosyolojisi konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.097İletişim
Fakültesi
Halkla İlişkiler ve TanıtımAraştırma
Yöntemleri
11DoçentDoçentliğini halkla ilişkiler alanında almış olmak. Siyasal halka ilişkilerde müzik, halkla ilişkiler ve kadın, tüketici davranışı konularında çalışmalar yapmış olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.098İletişim
Fakültesi
Halkla İlişkiler ve TanıtımHalkla İlişkiler11ProfesörDoçentliğini halkla ilişkiler alanında almış olmak. Halkla ilişkiler sosyoloji, halkla ilişkilerde dil ve söylem, dijital medyada toplumsal değerler konularında çalışmalar yapmış olmak. Tamamlanmış bilimsel araştırma projesinde araştırmacı ya da yürütücü olmak.
24.01.099İletişim
Fakültesi
Halkla İlişkiler ve TanıtımHalkla İlişkiler11DoçentDoçentliğini halkla ilişkiler alanında almış olmak. Halkla ilişkiler paradigması, siyasal halkla ilişkiler ve dijital medyada mahremiyet konularında çalışmalar yapmış olmak. tamamlanmış bilimsel araştırma projesinde araştırmacı ya da yürütücü olmak.
24.01.100İletişim
Fakültesi
Halkla İlişkiler ve TanıtımHalkla İlişkiler11DoçentDoçentliğini iletişim çalışmaları alanında almış olmak. Siyasal iletişim, kitle iletişimi ve seçmen davranışı konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.101İletişim
Fakültesi
Halkla İlişkiler ve TanıtımKişilerarası İletişim11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını kişilerarası iletişim bilim dalında yapmış olmak. Dijital medya bağımlılığı, internet televizyonculuğu ve göç ve iletişim konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.102İletişim
Fakültesi
Halkla İlişkiler ve TanıtımReklamcılık ve Tanıtım11ProfesörDoçentliğini reklamcılık alanında almış olmak. Ulus marka ve marka aktivizmi konularında çalışmalar yapmış olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.103İletişim
Fakültesi
Halkla İlişkiler ve TanıtımReklamcılık ve Tanıtım11DoçentDoçentliğini reklamcılık alanında almış olmak. Dijital reklamcılık, reklam kampanyaları ve yeni medya konularında çalışmalar yapmış olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.104İletişim
Fakültesi
Radyo, Televizyon ve SinemaGörsel İletişim Tasarımı11DoçentDoçentliğini sinema alanında almış olmak. Animasyon sineması, popüler sinemada temsil, analitik psikoloji ve sinema konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.105İletişim
Fakültesi
Radyo, Televizyon ve Sinemaİletişim Bilimleri11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını reklamcılık ve tanıtım bilim dalında yapmış olmak, Gayri insanileşme, teknoloji ve sosyal değişim, kamu yayıncılığı konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.106İletişim
Fakültesi
Radyo, Televizyon ve SinemaRadyo ve Televizyon11DoçentDoçentliğini iletişim çalışmaları alanında almış olmak. Dijitalleşme, teknolojik determinizm ve veri gözetimi konularında çalışmalar yapmış olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.107İletişim
Fakültesi
Radyo, Televizyon ve SinemaRadyo ve Televizyon11DoçentDoçentliğini iletişim çalışmaları alanında almış olmak. Dijital oyun türleri, dijital oyun biçimi ve oyun emeği konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.108İletişim
Fakültesi
Radyo, Televizyon ve SinemaRadyo ve Televizyon11DoçentDoçentliğini iletişim çalışmaları alanında almış olmak. Platform çalışmaları, yeni medyada katılım tartışmaları ve algoritmaların toplumsal etkisi konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.109İletişim
Fakültesi
Radyo, Televizyon ve SinemaSinema11DoçentDoçentliğini sinema alanında almış olmak. Afrika sineması, sömürgecilik-sinema ilişkisi ve Türk sineması ve dizileri konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.110İletişim
Fakültesi
Radyo, Televizyon ve
Sinema
Sinema11DoçentDoçentliğini sinema alanında almış olmak. Tarih dizileri, sinema, televizyon ve OTT platformları üzerine çalışmalar yapmış olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak
24.01.111İletişim
Fakültesi
Radyo,
Televizyon ve Sinema
Sinema11DoçentDoçentliğini sinema alanında almış olmak. Özdüşünümsel filmler, sahte-belgesel ve İskandinav sineması konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.112İletişim
Fakültesi
Radyo, Televizyon ve
Sinema
Sinema11DoçentDoçentliğini sinema alanında almış olmak. Yerli halklar sineması, ekoeleştiri ve Japon animasyonu konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.113İletişim
Fakültesi
Radyo,
Televizyon ve Sinema
Sinema11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını sinema bilim dalında yapmış olmak. Dijital dönüşümün sinemaya etkisi, çok kültürlülük ve biyografik film konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.114İletişim
Fakültesi
Radyo,
Televizyon ve Sinema
Sinema11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını radyo televizyon bilim dalında yapmış olmak. Doğu Avrupa sineması, gençlik filmleri ve sinemanın ekonomi politiği konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.115İnsan ve Toplum Bilimleri
Fakültesi
Alman Dili ve
Edebiyatı
Alman Dili ve
Edebiyatı
11ProfesörDünya Dilleri ve Edebiyatları, Alman Dili ve Edebiyatı alanında doçentliğini almış olmak; 19. ve 20.yy. Alman Edebiyatı, Çağdaş Alman Edebiyatı ve Kültürlerarası Araştırmalar alanlarında çalışmaları bulunmak.
24.01.116İnsan ve Toplum Bilimleri
Fakültesi
Alman Dili ve
Edebiyatı
Alman Dili ve
Edebiyatı
11DoçentAlman Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak; Dünya Dilleri ve Edebiyatları, Alman Dili ve Edebiyatı alanında doçentliğini almış olmak; 18. ve 20.yy. Alman Edebiyatı ve Kültürel Bellek Araştırmaları alanlarında
çalışmaları bulunmak.
24.01.117İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiBilgi ve Belge YönetimiMüessese Arşivleri11Dr. Öğr.
Üyesi
Bilgi ve Belge Yönetimi alanında doktora yapmış olmak; bilişim teknolojileri ve veritabanı yönetim sistemleri gibi alanlarda lisans düzeyinde ders vermiş olmak; elektronik belge yönetim sistemleri kapsamında veri madenciliği, metin madenciliği, makine öğrenmesi ile yapay zeka alanlarında
bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
24.01.118İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Bilgi ve Belge YönetümiTarihi Devlet
Arşivleri
11DoçentBilgi ve Belge Yönetimi alanında doçent unvanına sahip olmak; arşivcilik tarihi ve tanımlama standartları alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.119İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
CoğrafyaBeşeri ve İktisadi Coğrafya11DoçentBeşeri ve İktisadi Coğrafya alanında doçent unvanına sahip olmak; tarihi coğrafya alanında çalışmalar yapmış ve TÜBİTAK araştırma projelerinde görev almış olmak.
24.01.120İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
CoğrafyaBölgesel Coğrafya11DoçentBeşeri ve İktisadi Coğrafya alanında doçent unvanına sahip olmak; lisansüstü tez yönetmiş ve kentsel coğrafya alanında SSCI, SCI, SCI-Expanded (Q1 veya Q2) indeksli dergilerde yayın yapmış olmak.
24.01.121İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
FelsefeFelsefe Tarihi11DoçentDoktorasını ve doçentliğini felsefe alanında almış olmak; Modern ve Çağdaş Kıta Avrupa felsefesi, metafizik, etik, fenomenoloji ve hermeneutik alanlarında uluslararası yayınevlerinden kitap ve SSCI, AHCI veya Scopus indeksli dergilerde makale yayımlamış olmak; eğitim dili İngilizce olan felsefe programında ders verme tecrübesine sahip olmak ve bu dilde yayınları bulunmak.
24.01.122İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
FelsefeFelsefe Tarihi11DoçentDoktorasını ve doçentliğini felsefe alanında almış olmak; Modern ve Çağdaş Ada felsefesi, bilim felsefesi, uygulamalı etik ve 21. yüzyıl felsefesi alanında uluslararası tanınmış yayınevlerinden kitap ve SSCI, AHCI veya Scopus indeksli dergilerde makale yayımlamış olmak; eğitim dili İngilizce olan felsefe programında ders verme tecrübesine sahip olmak ve bu dilde yayınları bulunmak.
24.01.123İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
İngiliz Dili ve
Edebiyatı
İngiliz Dili ve
Edebiyatı
11Dr. Öğr.
Üyesi
Postkolonyal, post-modern İngiliz edebiyatı ve yerli Amerikan edebiyatı çalışmış olmak
24.01.124İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiMütercim ve
Tercümanlık
Fransızca Mütercim
ve Tercümanlık
11ProfesörDoçentliğini Fransız Dili Eğitimi alanından almış olmak; çeviri eğitimi, çeviride ölçme ve değerlendirme, makine çevirisi, çeviride yapay zeka alanlarında yayınları olmak.
24.01.125İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Mütercim ve
Tercümanlık
Fransızca Mütercim ve Tercümanlık11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisans eğitimini Fransızca Mütercim-Tercümanlık alanında, Doktora eğitimini Çeviribilim alanında tamamlamış olmak; çeviri eğitimi, çeviri tarihi, sözlükbilim alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.126İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
PsikolojiGelişim Psikolojisi11ProfesörLisans derecesini Psikoloji, Yüksek Lisansını Bilişsel Bilimler alanından almış olmak; Bellek, dikkat ve bilişsel control alanlarında yayın yapmış, proje yürütmüş olmak;
İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.127İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Sanat TarihiTürk ve İslam Sanatı11ProfesörGeç Dönem Osmanlı mimarisi üzerine arşiv belgelerine dayalı yayınları bulunmak.
24.01.128İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
SosyolojiUygulamalı
Sosyoloji
11DoçentDoçentliğini Sosyoloji alanında almış olmak; zorunlu göç, sosyal uyum, sosyal girişimcilik, gençlik ve din sosyolojisi alanlarında akademik yayınları bulunmak ve bu alanlarda ulusal ve uluslararası kurumlarca desteklenen projelerde
araştırmacı ve yürütücü olmak.
24.01.129İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
SosyolojiUygulamalı
Sosyoloji
11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktora derecesini Sosyal Antropoloji alanından almış olmak; kurum antropolojisi ve kadın çalışmaları alanında yayınları bulunmak, yükseköğretim kurumlarında İngilizce ders verme deneyimine sahip olmak.
24.01.130İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
TarihOrtaçağ Tarihi11DoçentOrtaçağ Tarihi Alanında Doçent unvanı almış olmak; AHCI indekslerinde ve A+ kategorisinde uluslararası yayınları bulunmak; Bizans Yunancası ve Latince bilmek ve bu diller üzerine ders verebilmek; Geç Dönem Bizans tarihi üzerine
bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
24.01.131İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Türk Dili ve
Edebiyatı
Eski Türk Dili11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını Türk Dili Bilim Dalında tamamlamış olmak; Doğu Türkçesi, Gregoryan Muhiti Kıpçak Türkçesi ve Tarihî Oğuz Türkçesi alanlarında karşılaştırmalı çalışmalar yapmış bulunmak.
24.01.132İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Türk Dili ve
Edebiyatı
Türk Halk Edebiyatı11DoçentDoçentliğini Türk Halk Bilimi veya Türkçe Eğitimi alanından almış olmak; Türk Halk Edebiyatını ve Türk Halk Kültürünü yabancılara öğretmeye yönelik yayınları bulunmak; Türk Halk Kültüründe beslenmeyle ilgili yayını
olmak; uluslararası projede görev almış olmak.
24.01.133İşletme
Fakültesi
İşletmeMuhasebe ve Finansman11ProfesörMuhasebe bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. Şirket Değerleme, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları, Büyük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerde Finansal Raporlama Standartları ve Mali Tablo Analizi alanlarında İngilizce ve Türkçe yayınlar yapmış olmak. Lisans ve lisansüstü seviyesinde İleri Finansal Tablo Analizi, Finansal Muhasebe, Muhasebede İleri Konular, Maliyet Muhasebesi ve Denetim alanlarında İngilizce ders vermiş/veriyor olmak. İngilizce Muhasebe Finansman Bilim Dalında Doktora tezi yönetmiş olmak.
24.01.134İşletme
Fakültesi
İşletmeMuhasebe ve Finansman11ProfesörFinans bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. Yatırımcı Hassasiyeti ve Sermaye Yapısı alanlarında SSCI endeksli dergilerde yayın yapmış olmak. Kurumsal Yönetim, Finansal Yönetim, Uluslararası Finans, Finansal Ürünler ve Piyasalar, Türev Ürünler, Yatırım Değerlemesi alanlarında lisans ve/veya lisansüstü seviyesinde İngilizce ders vermiş/veriyor olmak.
24.01.135İşletme
Fakültesi
İşletmeMuhasebe ve Finansman11Dr. Öğr. ÜyesiYabancı dilde eğitim veren Muhasebe Finansman lisansüstü programlarında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Muhasebe, Denetim ve Davranışsal Finans konularında İngilizce ve Almanca yayınlar yapmış olmak. Lisans düzeyinde Muhasebe ve/veya Denetim alanlarına ilişkin dersler vermiş/veriyor olmak. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinde görev almış olmak. İngilizce dilinde ders verme yeterliliğine sahip olmak.
24.01.136İşletme
Fakültesi
İşletmeMuhasebe ve Finansman11Dr. Öğr.
Üyesi
Muhasebe Finansman Bilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Finansal Tablolar Analizi, Vergi, Muhasebe Eğitimi, Türkiye Finansal Raporlama Standartları ve Finansal Yönetim konularında çalışmalar yapmış olmak. ESCI ve Scopus endekslerinde taranan dergilerde yayın yapmış olmak. Genel Muhasebe ve Dış Ticaret Süreç Yönetimi derslerini vermiş/veriyor olmak. İngilizce dilinde ders verme yeterliliğine sahip olmak.
24.01.137İşletme
Fakültesi
İşletmePazarlama11DoçentDoçentliğini pazarlama alanında almış olmak; deneyimsel pazarlama, pazarlama estetiği, müze pazarlaması alanlarında çalışmaları olmak; lisans düzeyinde moda pazarlaması, pazarlama etiği, lisansüstü düzeyde dönüşüm ekonomisi konularında ders veriyor olmak; İngilizce ders verme
yeterliliğine sahip olmak.
24.01.138İşletme
Fakültesi
İşletmePazarlama11Dr. Öğr.
Üyesi
Pazarlama alanında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip olmak; pazarlama alanında SCI/SCI-Expanded veya SSCI indekslerine giren dergilerde yayınlanan makalesi olmak; İngilizce, Almanca ve Türkçe olmak üzere üç farklı dilde pazarlama alanında bilimsel çalışmaları olmak; Almanca ve İngilizce ders verme yeteneğine sahip olmak; dijital çağda hizmet pazarlaması ve global pazarlarda
fiyatlandırma konularında ders vermiş/veriyor olmak.
24.01.139İşletme
Fakültesi
İşletmeYönetim ve Organizasyon11Dr. Öğr.
Üyesi
Yönetim ve Organizasyon (İngilizce) alanında doktora yapmış olmak, bilgi yönetimi, örgütsel inovasyon ve örgütsel çeviklik üzerine akademik çalışmalar yapmış olmak, İngilizce ders verme yeterliliğine ve tecrübesine sahip olmak.
24.01.140İşletme
Fakültesi
Yönetim Bilişim
Sistemleri
Bilişim Yönetimi11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktora derecesini Yönetim Bilişim Sistemleri veya Sayısal Yöntemler alanında almış olmak, İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak, Kendi kendini örgutleyen sistemler alanında yayın yapmış olmak.
24.01.141İşletme
Fakültesi
Yönetim Bilişim
Sistemleri
Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları11ProfesörDoçentliğini Yönetim Bilişim Sistemleri alanında almış olmak, Almanca ders verme yeterliliğine sahip olmak, Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda Almanca yayın yapmış ve/veya Almanca ders veriyor olmak.
24.01.142İşletme
Fakültesi
Yönetim Bilişim
Sistemleri
Yazılım Sistemleri Geliştirme11ProfesörDoçentliğini Yönetim Bilişim Sistemleri alanında almış olmak, Almanca ders verme yeterliliğine sahip olmak, Servis Odaklı Mimari alanında çalışmaları bulunmak, nesne odaklı programlama konusunda ders veriyor olmak.
24.01.143Mimarlık ve Tasarım FakültesiMimarlıkBina Bilgisi11ProfesörMimarlık bilim alanında doçentlik unvanı almış¸ olmak. Mimari tasarım, kuram konularında bilimsel, akademik veya uygulamalı çalışmalar yapmış olmak.
Yükseköğretim kurumlarında İngilizce lisans veya lisansüstü
ders vermiş olmak.
YÖK’ün kabul ettiği İngilizce dil sınavlarından en az 90 Puan almış¸ olmak.
24.01.144Mühendislik FakültesiBiyomühendislikBiyomühendislik11DoçentLisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Biyomühendislik alanında almış olmak; Biyomühendislik alanında Doçent unvanına sahip olmak; Sistem toksikolojisi ve kanser sistem biyolojisi üzerine SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak; Araştırma projesi yürütmüş olmak; Yurtdışında en az bir sene bilimsel araştırma (doktora veya post-doktora) tecrübesi olmak; Lisans ve lisansüstü düzeyde İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.145Mühendislik FakültesiBiyomühendislikBiyomühendislik11DoçentLisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Kimya Mühendisliği alanında almış olmak; Biyomühendislik alanında Doçent unvanına sahip olmak; Sistem biyolojisi, sistem biyotıbbı, maya ve ekstremofil sistemler alanlarında SCI-E kapsamında taranan dergilerde nitelikli yayınları olmak; TÜBİTAK projesi yürütüyor ya da yürütmüş olmak; Yurtdışında en az bir sene bilimsel araştırma (doktora veya post-doktora) tecrübesi olmak; Lisans ve lisan üstü düzeyde
İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.146Mühendislik FakültesiBiyomühendislikBiyomühendislik11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Biyomühendislik alanında almış olmak; Enzim kinetiği ve ekstramofiller üzerine SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları bulunmak. Python temelli metabolik modelleme üzerine araştırmalar yapmış ve en az bir yayını olmak; Yurtdışında en az bir sene bilimsel araştırma (doktora veya post-doktora) tecrübesi olmak; Lisans
düzeyinde İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.147Mühendislik FakültesiÇevre
Mühendisliği
Çevre Bilimleri11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisans ve doktora derecelerini Çevre Mühendisliği alanında almış olmak; Yurtdışında en az bir sene bilimsel araştırma (doktora veya post-doktora) tecrübesi olmak; Anaerobik fermentasyon ve membran ile ayırma konularında SCI-E tarafından taranan Q1 (WOS) kategorisindeki dergilerde yayınlar yapmış olmak; YÖK tarafından kabul edilen İngilizce dil sınavlarından en az 85 almış olmak.
24.01.148Mühendislik FakültesiElektrik - Elektronik MühendisliğiTelekomünikasyon11ProfesörHaberleşme Sistemleri, İstatistiksel İşaret İşleme, Makine öğrenmesi konularında SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak; Doçentlik unvanını Elektrik- Elektronik Mühendisliği veya Elektronik-Haberleşme Mühendisliği bilim alanlarından almış olmak; İngilizce ders verebilme yeterliliğine sahip olmak.
En az bir sene yurt dışı araştırma tecrübesine sahip olmak..
24.01.149Mühendislik FakültesiEndüstri
Mühendisliği
Endüstri
Mühendisliği
11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak; Yurtdışında en az bir sene bilimsel araştırma (doktora veya post-doktora) tecrübesi olmak; Üretim ve Hizmet sistemlerinde belirsizlik altında karar verme modelleri, bulanık küme teorisi, süreç yönetimi konuları üzerine SCI-E, SSCI kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları bulunmak; Yükseköğretim kurumlarında ilgili alanda İngilizce ders verme tecrübesine
sahip olmak.
24.01.150Mühendislik FakültesiKimya
Mühendisliği
Proses ve Reaktör
Tasarımı
11ProfesörKimya Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans, doktora derecelerine ve doçent unvanına sahip olmak; Kimya Mühendisliği alanında ders verme tecrübesine sahip olmak; Akıllı biyopolimerlerin üretimi ve biyomedikal alanlarda uygulamaları konularında SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak; YÖK tarafından kabul edilen İngilizce dil sınavlarından en az 85 almış olmak.
24.01.151Mühendislik FakültesiKimya
Mühendisliği
Proses ve Reaktör
Tasarımı
11ProfesörKimya Mühendisliği alanında doktora yapmış ve doçent unvanı almış olmak; Kimya Mühendisliği alanında İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak; Nanokompozit malzemelerin adsorpsiyon, katalitik ve fotokatalitik uygulamaları alanlarında SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak; YÖK tarafından kabul edilen İngilizce dil sınavlarından en az 85 almış olmak.
24.01.152Mühendislik FakültesiMakine
Mühendisliği
Enerji11ProfesörMakine Mühendisliği lisans derecesine sahip olmak; Enerji konularında yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapmış olmak; Makine Mühendisliği alanında doçent unvanını almış olmak. Lisans ve lisansüstü seviyede İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak. Enerji üretim sistemleri konuları üzerine SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak.
24.01.153Mühendislik FakültesiMakine
Mühendisliği
Enerji11ProfesörMakine Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans, doktora derecelerine ve doçent unvanına sahip olmak; Hesaplamalı akışkanlar dinamiği ve yenilenebilir enerji alanlarında SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak; Lisans ve lisansüstü seviyede İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.154Mühendislik FakültesiMakine
Mühendisliği
Konstrüksiyon11Dr. Öğr.
Üyesi
Makine Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans, doktora derecelerine sahip olmak; Konstrüksiyon anabilim dalında yapısal tasarım ve üretim alanlarında SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak; Lisans ve lisansüstü seviyede İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.155Mühendislik FakültesiMakine
Mühendisliği
Makine Teorisi Sistem Dinamiği ve Kontrol11DoçentDoçentliğini Makine Mühendisliği alanında almış olmak; Robotik cerrahi sistemleri, kontrol sistemleri, haptik teknolojileri alanlarında SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak; Ulusal ve/veya uluslararası
araştırma projelerinde yürütücü olarak görev almış olmak.
24.01.156Mühendislik FakültesiMetalurji ve Malzeme MühendisliğiMalzeme Bilimi11ProfesörMalzeme Bilimi/Mühendisliği veya Metalürji ve Malzeme Mühendisliği alanında lisans ve doktora dereceleri ile ve Malzeme ve Metalürji Mühendisliği bilim alanında doçent unvanına sahip olmak; Malzeme Bilimi veya Metalürji ve Malzeme Mühendisliği alanında yurt dışında doktora veya en az bir akademik sene süreyle doktora sonrası bilimsel araştırma yapmış olmak; Katılaştırma, Döküm ve Mikroyapı Gelişimi konularında SCI-E kapsamında taranan nitelikli dergilerde yayınları olmak; Yurtdışı ve yurt içi kurumlar tarafından desteklenmiş bilimsel projeleri bulunmak; Lisans veya lisansüstü İngilizce dersler vermiş olmak.
24.01.157Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü-Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkileri11ProfesörDoçentliğini Siyasi Tarih alanında almış olmak, Türk- Amerikan ilişkileri tarihi ve 20. yüzyıl Balkan tarihi üzerine yayınları olmak, AHCI indeksli dergilerde yayınları olmak, İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.158Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü-Ortadoğu Sosyolojisi
ve Antropolojisi
11ProfesörSosyoloji alanından doktora ve doçentlik unvanı almış olmak, şehir sosyolojisi, sosyoloji tarihi ve yükseköğretim çalışmaları alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak, bilimsel araştırma projelerinde çalışmış olmak, İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.159Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Beslenme ve DiyetetikBeslenme ve Diyetetik11DoçentLisans ve lisansüstü eğitimlerini Beslenme ve Diyetetik alanında tamamlamış olmak ve lisansüstü tez çalışmalarını toplumda risk grupları ile yürütmüş olmak.
Toplumda risk gruplarına yönelik SCI-E/SSCI indekste taranan dergilerde yayınlara sahip olmak.
24.01.160Sağlık Bilimleri
Fakültesi
EbelikEbelik11DoçentEbelik alanında doçent ünvanı almış olmak. Yüksek riskli gebelik alanında çalışmaları olmak.
24.01.161Sağlık Bilimleri
Fakültesi
EbelikEbelik11DoçentDoğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında doçent ünvanı almış olmak.
Postpartum kanamalar alanında çalışmaları olmak.
24.01.162Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Fizyoterapi ve RehabilitasyonFizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitimi ve Bilişimi11ProfesörFizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans mezunu ve Doçenti olmak, Nörolojik Rehabilitasyon Alanında bilimsel araştırmaları olmak
24.01.163Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Fizyoterapi ve RehabilitasyonOrtopedik Fizyoterapi11Dr. Öğr.
Üyesi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans ve Doktora mezunu olmak ve teknoloji ve omurga sağlığı alanında yetkin olmak.
24.01.164Sağlık Bilimleri
Fakültesi
HemşirelikCerrahi Hastalıkları Hemşireliği21Dr. Öğr.
Üyesi
Hemşirelik Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak. Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanında çalışmaları olmak.
24.01.165Sağlık Bilimleri
Fakültesi
HemşirelikÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği11Dr. Öğr.
Üyesi
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında doktora unvanına sahip olmak
24.01.166Sağlık Bilimleri
Fakültesi
HemşirelikHalk Sağlığı Hemşireliği11ProfesörHalk Sağlığı Hemşireliğinde doçent ünvanına sahip olmak. Okul sağlığı hemşireliği ve engelli okul çocuklarına yönelik çalışmaları olmak
24.01.167Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Hemşirelikİç Hastalıkları Hemşireliği11DoçentDahili Hastalıklar Hemşireliği alanında doçent unvanına sahip olmak
24.01.168Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Sağlık YönetimiHastane İşletmeciliği11ProfesörDoçentliğini yönetim ve strateji alanından almış olmak. Sağlık Kurumları Yönetimi konusunda çalışmaları olmak. Yöntembilim ve biyoistatistik alanında ders vermiş olmak.
24.01.169Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Sağlık YönetimiSağlık Politikaları11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini Sağlık Yönetimi Bölümü dalında tamamlamış olmak.
Yükseköğretim kurumlarında ders verme tecrübesine sahip olmak.
SCI, SCI-E, ESCI veya SCOPUS tarafından taranan dergilerde sağlık yönetimi alanında yayını olmak.
24.01.170Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Temel Sağlık
Bilimleri
Temel Sağlık
Bilimleri
11DoçentMikrobiyoloji/Gıda Mikrobiyolojisi alanlarından birinde doktora yapmış olmak, gıda mikrobiyolojisi alanında çalışma ve yayın yapmış olmak, genel mikrobiyoloji, besin mikrobiyolojisi, gıda teknolojisi konularında ders verme tecrübesi olmak, Biyogüvenlik ve Biyoemniyet konusunda çalışma/eğitim tecrübesi olmak.
24.01.171Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi ve Kamu YönetimiHukuk Bilimleri11DoçentDoktora ve Doçentlik derecelerini Medeni Hukuk alanında almış olmak, Borçlar Hukuku, Aile Hukuku, Miras Hukuku alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
24.01.172Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi ve Kamu YönetimiSiyaset ve Sosyal Bilimler11ProfesörUluslararası İlişkiler bilim alanında Doçent unvanı almış olmak. Türk dış politikası ile kültür, kimlik, ideoloji ve medeniyet konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak. Fransızca ders verme yeterliğine ve deneyimine sahip olmak.
24.01.173Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerUluslararası İlişikliler11ProfesörDoçentliğini Siyasal Hayat ve Kurumlar alanında almış olmak. Uluslararası ekonomi politik, uluslararası ekonomik krizler ve Ortadoğu ekonomi politiği konularında yayınları bulunmak. İngilizce ders verme yeterliğine ve deneyimine
sahip olmak.
24.01.174Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerUluslararası İlişkiler11DoçentDoçentliğini Uluslararası İlişkiler alanında almış olmak. Amerikan Dış Politikası, Türk Dış Politikası, Türk- Amerikan İlişkileri üzerine yayınları bulunmak. İngilizce ders verme yeterliğine ve deneyimine sahip olmak.
24.01.175Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerUluslararası İlişkiler11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında almış olmak. İnsan güvenliği ve insani müdahale alanlarında çalışmış olmak. İngilizce ders verme yeterliğine sahip olmak.
24.01.176Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkilerÇevre ve İnsan Hakları11ProfesörDoçentlik unvanını Uluslararası İlişkiler alanında almış olmak. Küresel Yönetişim, Uluslararası Meşruiyet, Birleşmiş Milletler, Yükselen Güçler, Türk Dış Politikası ve Toplumsal Cinsiyet konularında bilimsel yayınları bulunmak.
24.01.177Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkilerÇevre ve İnsan Hakları11DoçentDoçentlik unvanını Uluslararası İlişkiler alanında almış olmak. Ortadoğu Siyaseti ve Türk Dış Politikası konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak. Birincil indekslerde (SSCI) taranan dergilerde yayın yapmış olmak ve İngilizce
ders verme yeterliliğine sahip olmak.
24.01.178Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkilerUluslararası Politik İktisat11ProfesörUluslararası İlişkiler alanında Doçent unvanı almış olmak. Uluslararası Politik Ekonomi alanında lisans ve/veya lisansüstü düzeyde ders verme deneyimine sahip olmak. Uluslararası politik ekonomi, enerji, enerji güvenliği, yapay zeka ve siber güvenlik konularında bilimsel çalışmaları bulunmak.
24.01.179Siyasal Bilgiler FakültesiYerel YönetimlerYerel Yönetimler11ProfesörYerel Yönetimler Kent ve Çevre Politikaları alanında doçentliğini almış olmak.
Yerel yönetim tarihi, Metropoliten yönetim, Stratejik planlama alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.180Siyasal Bilgiler FakültesiYerel YönetimlerYerel Yönetimler11ProfesörYerel Yönetimler Kent ve Çevre Politikaları alanında doçentliğini almış olmak.
Kent ve bölge planlama, Uluslararası göç ve toplumsal uyum, Katılımcı yönetim, Çocuk ve kent ilişkisi alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.181Siyasal Bilgiler FakültesiYerel YönetimlerYerel Yönetimler11Dr. Öğr.
Üyesi
Doktorasını Yerel Yönetimler ve Kent Politikaları alanında yapmış olmak. Yerel yönetimler, metropoliten kentler ve çevre politikaları alanında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.182Sosyal Bilimler Meslek YüksekokuluFinans- Bankacılık ve SigortacılıkBankacılık ve Sigortacılık11DoçentLisans ve doktorasını Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında tamamlamış olmak. Doçentliğini Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında almış olmak.
Birincil endekslerde (SSCI) taranan dergilerde sanal gerçeklik ve öğretim tasarımı konulu yayınları bulunmak.
24.01.183Sosyal Bilimler Meslek YüksekokuluFinans- Bankacılık ve SigortacılıkBankacılık ve Sigortacılık11Dr. Öğr.
Üyesi
Yüksek Lisans eğitimini Uluslararası Ticaret Hukuku ve AB alanında tamamlamış olmak, doktorasını Özel Hukuk alanında yapmış olmak, İş Hukuku alanında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.184Sosyal Bilimler Meslek YüksekokuluSeyahat-Turizm ve Eğlence HizmetleriTurizm Rehberliği11DoçentLisans eğitimini Sanat Tarihi alanında tamamlamış olmak, Doktorasını Mimarlık alanında yapmış olmak, Doçent ünvanını Sanat Tarihi alanında almış olmak, Balkanlarda Osmanlı Mimarisi konusunda teorik ve uygulama alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.185Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük
Eğitimi
Hareket ve Antrenman Bilimleri11ProfesörSpor Bilimleri Alanında Doçent Olmak, Güreş Branşında 2. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olmak, Sporda Fizyolojik Parametreler ve Vücut Kompozisyonu Performans Ilişkileri, Egzersiz Sonrası Toparlanma Yöntemleri ve Kuvvet Antrenmanlarının Hormonal Yapı Üzerindeki Etkileri üzerine yayınları olmak
24.01.186Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük
Eğitimi
Hareket ve Antrenman Bilimleri11ProfesörSpor Bilimleri Alanında Doçent Olmak, Tenis Branşında 3. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olmak, Tenis ve Atletik Performans Geliştirme Alanında Kitapları Bulunmak, Kuvvet Antrenmanı ve Hareket Antrenman Bilimleri alanında çalışmaları bulunmak.
24.01.187Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük
Eğitimi
Hareket ve Antrenman Bilimleri11ProfesörSpor Bilimleri Alanında Doçent Olmak, Badminton Branşında 3. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olmak, Antrenman Bilimi, Koşu Ekonomisi, Kadın Futbolu, Badminton Sporu Alanında Ulusal Ve Uluslararası Akademik Dergilerde ve Kitaplarda yayını olmak, Antrenman Bilimi ve Futbol Hakemleri Alanında SCI-E Endeksli Yayınlara sahip olmak.
24.01.188Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük
Eğitimi
Hareket ve Antrenman Bilimleri11Dr. Öğr.
Üyesi
Hareket ve Antrenman Bilimleri Alanında Yüksek Lisans ve Doktora Mezunu Olmak, Basketbol Branşında 3. Kademe Antrenörlük Belgesine Sahip Olmak, Basketbolcularda Psikofizyoloji ve Bilişsel Özellikler Ile Ilgili SSCI/ SCI
Indeks Kapsamında Dergilerde yayın yapmış olmak.
24.01.189Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük
Eğitimi
Hareket ve Antrenman Bilimleri11Dr. Öğr.
Üyesi
Antrenörlük Eğitimi Bölümü Lisans Mezunu Olmak, Hareket ve Antrenman Bilimleri Alanında Yüksek Lisans ve Doktora mezunu olmak, Taekwondo Branşında 3. Kademe Antrenörlük Belgesine Sahip Olmak, Yüksek Lisans ve Doktora Çalışmalarını Taekwondo üzerine yapmış olmak, Taekwondo Alanında SCI/ SCI Expanded Dergilerde yayını olmak.
24.01.190Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük
Eğitimi
Spor ve Sağlık
Bilimleri
11ProfesörDoktora Biyomedikal Mühendisliği alanında almış olmak, Biyomedikal Mühendisliği Alanında Doçent ünvanını almış olmak, Obezitede Sinirbilim konusunda SCIE yayını olmak, Sporda Sinirbilim konusunda SCIE yayını olmak.
24.01.191Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük
Eğitimi
Spor ve Sağlık
Bilimleri
11Dr. Öğr.
Üyesi
Antrenörlük Eğitimi Bölümü Lisans Mezunu Olmak, Spor Sağlık Bilimleri Alanına Yüksek Lisans mezunu olmak, Hareket ve Antrenman Bilimleri alanında Doktora mezunu olmak. Yüzme Branşında En Az 2. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olmak, Su Topu Branşında 1. Kademe Antrenörlük Belgesine Sahip Olmak, Bronz Dalış Eğitmenliği Belgesine Sahip Olmak, Geriatri Alanında ve Yüzme Sporcularının Performansı ve Kinematiği ile ilgili yayını olmak.
24.01.192Spor Bilimleri FakültesiBeden Eğitimi ve Spor EğitimiBeden Eğitimi ve
Spor
11ProfesörBeden Eğitimi ve Spor Öğretmeliği Lisans mezunu olmak, Beden Eğitimi ve Spor Alanında Yüksek Lisans ve Doktora mezunu olmak, Spor Bilimleri Temel Alanında Doçent Olmak, Futbol Uluslararası UEFA Pro Lisansına sahip olmak, Futbolda Uluslararası FIFA Grassroots Antrenörlük Lisans Diplomasına sahip olmak, Futbol Beceri Öğrenimi, Farklılıkla Öğrenme Konularında Ulusal ve Uluslararası akademik çalışmalar yapmış olmak.
24.01.193Spor Bilimleri FakültesiBeden Eğitimi ve Spor EğitimiSporda Psikososyal Alanlar11ProfesörSpor Yöneticiliği Alanında Lisans mezunu olmak. Sporda Psikososyal Alanlar Alanında Yüksek Lisans ve Doktora mezunu olmak. Spor Bilimleri Temel Alanında Doçent olmak, Basketbol Branşında 3. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olmak, Yüzme Branşında 1. Kademe Atrenörlük Belgesine sahip olmak, Spor Psikolojisi ve Egzersiz Psikolojisi Alanında Ulusal ve Uluslararası Indekste Makale Yayımlamış Olmak, Spor ve Egzersiz Psikolojisi Ile Ilgili yayınları olmak.
24.01.194Spor Bilimleri FakültesiSpor YöneticiliğiSpor Yönetim Bilimleri11ProfesörİİBF İktisat Alanında Lisans mezunu olmak, Spor Yönetim Bilimleri Alanına Yüksek Lisans ve Doktora mezunu olmak, Spor Bilimleri Alanında Doçent Olmak, Spor Ekonomisi, Futbolda Çalışma İlişkileri, İşsizlik Ve Emek Ekonomisi
Konularında akademik çalışmalara sahip olmak.
24.01.195Spor Bilimleri FakültesiSpor YöneticiliğiSpor Yönetim Bilimleri11ProfesörSpor Yöneticiliği Alanı ile Sosyaloji Alanında Lisans mezunu olmak, Spor Yönetim Bilimleri Alanına Yüksek Lisans ve Doktora mezunu olmak, Spor Bilimleri Alanında Doçent olmak, Spor Sosyolojisi Alanında Yayınlanmış Bilimsel Kitapları, Ulusal Ve Uluslararası İndeksli Dergilerde Spor Sosyolojisi konulu çalışmaları olmak.
24.01.196Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluBilgisayar Teknolojileri BölümüBilgisayar
Programcılığı
11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisans eğitimini Bilgisayar Mühendisliğinde, yüksek lisans ve doktora eğitimini Bilgisayar–Kontrol Eğitiminde tamamlamış olmak. Uzaktan erişimli laboratuvarlar ve FPGA konularında hakemli dergilerde yayınları olmak. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans seviyesinde ders vermiş olmak.
24.01.197Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluElektrik ve Enerji BölümüElektrik11DoçentTeknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümünden mezun olmak. Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Bölümü Doktora derecesine sahip olmak. Doçentlik unvanını Elektrik-Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bilim Alanından almış olmak. SCIE kapsamındaki Q1, Q2 ve Q3 kategorisinde taranan dergilerde Yapay Zekâ ve İstatiksel Yöntemler içeren en az 5 makalesi olmak. Ön Lisans düzeyinde en az 5 yıl ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.198Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluElektrik ve Enerji BölümüElektrik11Dr. Öğr.
Üyesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans mezunu olmak. Aynı alanda Yüksek Lisans ve Doktora derecesine sahip olmak. Batarya Enerji Depolama Sistemleri, Elektrik Piyasası Yan Hizmetleri, Güç Kalitesi alanlarında en az 3 SCIE yayını olmak. En az 2 adet yükseköğretim destekli bilimsel araştırma projesinde yürütücü ya da araştırmacı olarak görev almak. Ön lisans düzeyinde en az bir yıl ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.199Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluElektronik ve OtomasyonKontrol ve Otomasyon Teknolojisi11Dr. Öğr.
Üyesi
Lisans eğitimini Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Yüksek lisansını Biyomedikal Mühendisliği ve doktorasını Elektrik- Elektronik Mühendisliği Ana Bilim dalında yapmış olmak. Ön lisans ve lisans seviyesinde ders vermiş olmak. Bulanık mantık, makine öğrenmesi, biyomedikal ve tıpta yapay zeka uygulamaları konularında yayınları bulunmak.
24.01.200Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluTasarımModa Tasarımı11Dr. Öğr.
Üyesi
Tekstil Mühendisliği alanında Lisans ve Yüksek Lisans mezunu olmak.
Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalında Doktora derecesine sahip olmak.
Alanında en az iki yıl sektör deneyimine sahip olmak, Tekstil ve moda tasarımında sürdürülebilirlik ve akıllı tekstiller ile ilgili çalışmalar yapmış olmak, Tekstil ve moda tasarım bölümlerinde en az 10 yıl lisans ve lisansüstü
düzeyinde dersler vermiş olmak.
24.01.201Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluTekstil, Giyim, Ayakkabı ve DeriGiyim Üretim Teknolojisi11Dr. Öğr.
Üyesi
Tekstil Mühendisliği alanında Lisans ve Yüksek Lisans mezunu olmak. Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalında Doktora derecesine sahip olmak. Konfeksiyonda ürün maliyeti modelleme, termal konfor ve cerrahi giysi geliştirme alanlarında çalışmalar yapmış olmak. Giyim Üretim Teknolojileri eğitimi veren yükseköğretim kurumlarında en az 5 (beş) yıl ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.202Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluTekstil, Giyim, Ayakkabı ve DeriGiyim Üretim Teknolojisi11Dr. Öğr.
Üyesi
Hazır Giyim Teknolojisi Öğretmenliği lisans derecesine sahip olmak, Tekstil Eğitimi alanında yüksek lisans mezunu olmak. Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalında Doktora derecesine sahip olmak. Termal konfor, dikiş iplikleri ve fonksiyonel tekstil yüzeylerinin üretimi alanlarında çalışmalar yapmış olmak. Giyim Üretim Teknolojileri eğitimi veren yükseköğretim kurumlarında en az 10 (on) yıl ders verme tecrübesine sahip olmak.
24.01.203Teknoloji FakültesiElektrik- Elektronik MühendisliğiDevreler ve Sistemler11ProfesörElektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında doçent belgesi almış olmak. Fotovoltaik Paneller, Elektroeğirme Yöntemi ve 3 Boyutlu Yazıcılar konularında uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde yayınları olmak,
Uluslararası Patent başvurusu ve sahibi olmak.
24.01.204Teknoloji FakültesiElektrik- Elektronik MühendisliğiElektrik Tesisleri11DoçentElektrik- Elektronik Mühendisliği bilim alanında doçent belgesi almış olmak. Yenilenebilir enerji ve hibrit güç sistemleri konularında uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde yayınları olmak.
24.01.205Teknoloji FakültesiMakine
Mühendisliği
Termodinamik11ProfesörSüper iletkenlik, Termoelektrik ve Enerji alanında kullanılabilecek malzemeler üzerine birincil indekslerde yer alan dergilerde yayınları olmak, makine mühendisliği programında lisans ve lisansüstü seviyelerinde ders vermiş
olmak.
24.01.206Teknoloji FakültesiMakine
Mühendisliği
Üretim Planlama Ve Kontrol11DoçentMakine Mühendisliği/ Kontrol/ Ürün Tasarımı/ Optimizasyon ve Teknikleri konularında endeksli yayını olmak, Ulusal/uluslararası projelerde yürütücü olmak, Sürdürülebilirlik, yalın altı sigma, inovasyon, teknoloji yönetimi ve girişimcilik konularında çalışmalar yapmış olmak.
24.01.207Teknoloji FakültesiMekatronik
Mühendsiliği
Kontrol ve Otomasyon Sistemleri11Dr. Öğr.
Üyesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak, yumuşak robotik, giyilebilir robotlar, sensör sistemleri, yapay zeka, kontrol konularında birincil indekslerde taranan dergilerde yayınları olmak, kontrol ve otomasyon konularında çalışmaları olmak, lisans veya önlisans seviyesinde ders vermiş veya veriyor olmak, lisans veya önlisans seviyesinde en az beş yıl akademik tecrübe sahibi olmak, görüntü işleme ve sayısal sistemler konularında ders vermiş veya veriyor olmak.
24.01.208Teknoloji FakültesiMetalurji ve Malzeme
Mühendisliği
Polimer11ProfesörDoçentliğini Malzeme ve Metalurji Mühendisliği alanında almış olmak, Organik-inorganik hibrit kaplamalar ve poliimidler üzerine çalışmaları bulunmak
24.01.209Teknoloji FakültesiTekstil
Mühendisliği
Hazır Giyim Teknolojisi11DoçentTekstil eğitimi alanında doktorasını ve Tekstil Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, Çok kriterli karar verme, doğal boyama ve tarihi tekstiller konularında uluslararası endeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri
bulunmak, alanı ile ilgili proje yürütücülüğü yapmış olmak.
24.01.210Teknoloji FakültesiTekstil
Mühendisliği
Hazır Giyim
Teknolojisi
11Dr. Öğr.
Üyesi
Tekstil mühendisliği alanında doktora yapmış olmak, Tarihi tekstillerin konservasyon mikro ve tahribatsız yöntemler geliştirilmesine yönelik doktora tezi yapmış olmak. SCI Expanded indeksli dergilerde tekstilde sürdürülebilirlik ve doğal renklendiriciler üzerine yayınları olmak, Lisans seviyesinde ders veriyor olmak.
24.01.211Teknoloji FakültesiTekstil
Mühendisliği
Tekstil Bilimleri11DoçentAnalitik kimya alanında doktora ve kimya alanında doçentliğini almış olmak. Polimerik malzemeler ve modifiye mikropartiküller ile sulardan ağır metal giderimi ve İleri oksidasyon yöntemi ve çevre dostu malzemeler ile renkli tekstil atık sularının renksizleştirilmesi konularında SCI- Expanded de taranan dergilerde yayınları olmak. Sucul ortamda bulunabilecek toksik bileşenlerin GC-MS ile analiz yöntemleri hakkında hakemli dergide yayını olmak.
24.01.212Teknoloji FakültesiTekstil
Mühendisliği
Tekstil Boyama ve
Bitim İşlemleri
11DoçentTekstil Bilimleri ve Mühendisliği Bilim Dalında Docent
ünvanını almış olmak,
Tekstilde güç tutuşurluk, tekstil materyallerinde iletken ve antimikrobiyal uygulamalar, doğal boyarmaddeler ile boyama prosesleri, Sürdürülebilir tekstil liflerin tekstil terbiye işlemlerinde uygulanmaları, Ultrasonik enerjinin tekstilde terbiye işlemlerinde kullanımı ile ilgili uluslararası endeksli dergilerde yayınlamış makaleleri ve, ulusal ve uluslararası kongre sempozyumlarda bildirileri bulunmak.
Tekstil tebiye işlemleri ile ilgili dersler vermis olmak.
24.01.213Teknoloji FakültesiTekstil
Mühendisliği
Tekstil Teknolojisi11ProfesörTekstil Bilimleri ve Mühendisliği Bilim Dalında Doçent ünvanını almış olmak, Tekstil yapılarının elektromanyetik kalkanlama özellikleri ve tekstil esaslı kompozit yapılar ilgili uluslararası endeksli dergilerde yayınlamış makaleleri ve, ulusal ve uluslararası kongre sempozyumlarda bildirileri bulunmak Tekstil Dokuma ve Dokunmamış Yüzeyler alanında dersler vermiş olmak.
24.01.214Teknoloji FakültesiTekstil
Mühendisliği
Tekstil Teknolojisi11DoçentPolimer Bilim ve teknolojisinde doktora ünvanına sahip olmak, Tekstil bilimleri ve mühendisliği alanında doçentliğini almak, UV kürleme, tekstil yapıştırıcıları, elektromanyetik kalkanlama, tekstilde sürdürülebilirlik konularında uluslararası dergilerde SCI kapsamında yayınlanmış makaleleri bulunmak.
24.01.215Teknoloji FakültesiTekstil
Mühendisliği
Tekstil Teknolojisi11Dr. Öğr.
Üyesi
Tekstil mühendisliği alanında doktora yapmış olmak, tekstil takviyeli kompozitler ve karakterizasyonları, örgülü radyal (braiding) prosesi konularında birincil indekslerde taranan dergilerde yayınları olmak, lisans seviyesinde ders vermiş
veya veriyor olmak.
24.01.216Teknoloji FakültesiTekstil
Mühendisliği
Tekstil Yönetim Ve Pazarlama11Dr. Öğr.
Üyesi
Tekstil mühendisliği alanında doktora ünvanına sahip  olmak, dokunmamış kumaş tekniğinde üretilen materyallerle fonksiyonel panellerin geliştirilmesi üzerine doktora yapmış olmak, SCI expanded dergilerde elektromanyetik kalkanlama ve akustik özellikler üzerinde yayınları olmak.
Tekstil mühendisliği alanında ders veriyor olmak.
24.01.217Tıp FakültesiCerrahi Tıp
Bilimleri
Beyin ve Sinir Cerrahisi11ProfesörBeyin ve Sinir Cerrahisi doçenti olmak, mikronöroşirurji doktorası olmak, servikal bölge cerrahisinde deneyimi ve deneysel çalışmaları olmak.
24.01.218Tıp FakültesiCerrahi Tıp
Bilimleri
Göğüs Cerrahisi11DoçentGöğüs Cerrahisi doçenti olmak, pulmoner endarterektomi, pectus ve göğüs deformiteleri ile ilgili yayınları olmak, özofagusun malign ve benign hastalıkları ile ilgili uluslararası yayınları olmak.
24.01.219Tıp FakültesiCerrahi Tıp
Bilimleri
Üroloji11ProfesörÜroloji doçenti olmak, Çocuk Ürolojisi uzmanı olmak, Uluslararası Üroloji Yeterlik Belgesi bulunmak, nörojenik mesane konusunda çalışması olmak.
24.01.220Tıp FakültesiCerrahi Tıp
Bilimleri
Üroloji11DoçentÜroloji doçenti olmak, androloji ve prostat kanseri alanlarında çalışmaları olmak.
24.01.221Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Acil Tıp11ProfesörAcil Tıp doçenti olmak, eğiticilerin eğitimi kursuna katılmış olmak, acilde ultrasonografi kullanımı, kadavra ile acil tıp eğitimi ve toksikoloji çalışmaları olmak.
24.01.222Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Acil Tıp11ProfesörAcil Tıp doçenti olmak, eğiticilerin eğitimi kursuna katılmış olmak, acilde ultrasonografi kullanımı, simülasyon yöntemleri ve kadavra ile acil tıp eğitimi çalışmaları olmak.
24.01.223Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Acil Tıp11DoçentAcil Tıp doçenti olmak, eğiticilerin eğitimi kursuna katılmış olmak, klinik beceri laboratuvarı eğitici deneyimi olmak.
24.01.224Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları11ProfesörÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı ve Yenidoğan doçenti olmak, yenidoğanda nörolojik ayarlı solunum desteği (NAVA) uygulaması, ekstrakorporeal membran oksijenasyonu (ECMO) ve hayvan deneyleri uygulama ve araştırma sertifikaları bulunmak, neonatal hemodinamik değerlendirme konusunda çalışmaları olmak.
24.01.225Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Fiziksel Tıp ve
Rehabilitasyon
11DoçentFiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı ve Algoloji doçenti olmak, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ve Algoloji alanlarında Ulusal Yeterlik Belgesi bulunmak, Algoloji alanında yurtdışı mesleki gözlem ve deneyimi olmak.
24.01.226Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Fiziksel Tıp ve
Rehabilitasyon
11DoçentFiziksel Tıp ve Rehabilitasyon doçenti olmak, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında Ulusal ve Uluslararası Yeterlik Sertifikası bulunmak, Ozon Sertifikası bulunmak, onkolojik rehabilitasyon alanında uluslararası yayınları olmak.
24.01.227Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Göğüs Hastalıkları11ProfesörGöğüs Hastalıkları doçenti olmak, akciğer nakli konusunda deneyimi olmak, pulmoner hipertansiyon, kistik fibrozis hastalıkları konusunda deneyimi olmak, endobronşiyal ultrasonografi deneyimi olmak.
24.01.228Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Göğüs Hastalıkları11DoçentGöğüs Hastalıkları doçenti ve Yoğun Bakım uzmanı olmak,
kritik hastada ultrasonografi ve ekokardiyografi konusunda deneyimi olmak.
24.01.229Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
İç Hastalıkları11Profesörİç Hastalıkları uzmanı ve Hematoloji doçenti olmak, doku
tipleme ve akım sitometre laboratuvarı, kemik iliği nakli ve terapötik aferez alanında tecrübesi olmak.
24.01.230Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
İç Hastalıkları11Doçentİç Hastalıkları uzmanı ve Gastroenteroloji doçenti olmak, Avrupa Gastroenteroloji Yeterlik Sertifikası bulunmak, karaciğer kanseri alanında uluslararası araştırmalar yapmış olmak.
24.01.231Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Nükleer Tıp11ProfesörNükleer Tıp doçenti olmak, nükleer kardiyoloji alanında çalışması olmak, nöroendokrin tümörlerde deneyimi olmak.
24.01.232Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Radyoloji11ProfesörRadyoloji doçenti olmak, genitoüriner sistem ve abdomen radyolojisi alanında deneyimi ve bilimsel yayınları olmak, ileri MR uygulamaları ile gerçekleştirilmiş bilimsel yayınları olmak.
24.01.233Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Radyoloji11ProfesörRadyoloji doçenti olmak, nöroradyoloji alanında deneyimli olmak, baş boyun radyolojisinde uluslararası yeterlik belgesi bulunmak.
24.01.234Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Radyoloji11DoçentRadyoloji doçenti olmak, meme radyolojisi ve kas iskelet
sistem radyolojisi alanında bilimsel yayınları olmak, Avrupa Radyoloji Derneği Yeterlik Belgesi bulunmak.
24.01.235Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları11ProfesörRuh Sağlığı ve Hastalıkları doçenti olmak, psikotik bozuklukların tedavisinde deneyimli olmak, ruhsal rahatsızlıkların nörogörüntülemesi alanında çalışmaları olmak.
24.01.236Tıp FakültesiDahili Tıp
Bilimleri
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları11DoçentRuh Sağlığı ve Hastalıkları doçenti olmak, konsültasyon
liyezon psikiyatrisi, uyku ve nörogörüntüleme alanlarında çalışmaları olmak.
KAMU EXPRESS

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER