SON EKLENENLER

O Rektör istifa etti

Karamanoğlu Mehmetbey Ünivwrsitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak görevinden istifa etti. Ak’ın yerine vekaleten RTE Üniversitesi Rektör Prof Dr Hüseyin Karaman vekaleten atandı.
07 Ekim 2022 20:03

6 Şubat 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Namık Ak'ın istifasını bugün YÖK Başkanlığına sunduğu öğrenildi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Namık Ak, geçtiğimiz gün düzenlenen öğrencilerle tanışma toplantısında Karaman halkı için vampir benzetmesi yapmış ve bu sözleri kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Baro Başkanı Oktay Yılmaz ise Rektörü istifaya davet etmişti.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, üniversite temsilcisinin görev yerinin değiştirilmesi, üyelerinin mobbinge maruz bırakılması nedeniyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'a tepki göstermiş ve ''"Üyelerimizin mobbinge maruz bırakılması, başka sendikalara üyeliğe zorlanması, sendikal mücadelemizin zapturapt altına alınma teşebbüsü, eski Türkiye'yi hatırlatan yeni Türkiye'nin geldiği noktadan bihaber yönetim bozukluğunun göstergesidir. Rektöre, sendikal hakları çiğneyen ve sendikacının güvencesini yok sayan keyfi tutumundan bir an önce geri adım atması çağrısı yapıyor, had bildirmek yerine görevini layığıyla yapması tavsiyesinde bulunuyorum" şeklinde konuşmuştu.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER