SON EKLENENLER

Öğretmenler nasıl aşı olacak?

Aşı sırası gelen öğretmenler, "mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr"den, Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo 182" hattı üzerinden randevu oluşturabilecek.
28 Şubat 2021 14:43

Öğretmenlerin Covid-19 aşılama sürecinin ayrıntıları belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan liste Sağlık Bakanlığı'na gönderildi.

Köy okullarında görevli olan öğretmenlerden başlanan aşılamaya yüz yüze eğitime geçiş sıralamasına göre devam edilecek.

Normalleşme süreci kapsamında, ilkokullar ile 8'inci ve 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacağı için aşılamaya buralarda görev yapan öğretmenlerle sürdürülecek.

Yüz yüze eğitime başlanacak ilkokul ve ortaokul kademesindeki özel eğitim okulları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıfları öğretmenlerine aşılamada öncelik tanınacak.

Öğretmenler de diğer yurttaşlar gibi kendilerine aşı sırasının gelip gelmediğini, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazdıktan sonra 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabilecek.

Aşı sırası gelenler, "mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr" siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo 182" hattı üzerinden randevu oluşturabilecek.

KAMU EXPRESS

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER