SON EKLENENLER

YALÇIN: CHP, Diyanet camiasından ve milletimizden özür dilemelidir

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in, Diyanetin Cuma günü tüm Türkiye’de verdiği Cuma hutbesi üzerinden “saçmalık” “ hadsizlik” gibi aşağılık ithamlarda bulunmasına tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ''CHP, Diyanet camiasından ve milletimizden özür dilemelidir'' dedi.
24 Temmuz 2024 17:17

YALÇIN Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in, Diyanetin Cuma günü tüm Türkiye’de verdiği Cuma hutbesi üzerinden “saçmalık” “ hadsizlik” gibi aşağılık ithamlarda bulunması, sadece bir kuruma değil tüm cami cemaatine hatta toplumun tüm kesimlerine dahası İslam’ın temel değerlerine karşı hazımsızlığın zihin guruldamasından başka bir şey değildir. Sayın Yücel nezdinde CHP’nin tüm yetkili organlarına soruyoruz? •Dinin Diyanetin konuşulduğu her konuda Laik Atak geçirmekten ne zaman vazgeçeceksiniz?

Diyanet tavsiye ve telkin yoluyla Cuma hutbesinde İslam’ı anlatmayacak da ne yapacak?

Sağlıklı bir toplumun kök hücresi olan Aile kurumunun dört bir yandan çökertilmeye çalışıldığı bir vasatta nikâh akdinin ve evliliğin tavsiye edilmesinden neden rahatsız oluyorsunuz?

Teşhirciliğin mahremiyeti tarumar ettiği bir çağda, cami cemaatine tesettürün anlatılmasında nasıl bir acaiplik görüyorsunuz?

Dahası basit ilmihal kitaplarında bile olan dini bilgilere ülkeye yeni ayak basmış Japon turist gibi nasıl hayret ediyorsunuz? •Bir toplumun dindarları, dini değerleri, kültürü inancı ile her fırsatta kavga ederek, toplumun inanç değerlerini tahkir ve tezyif ederek nasıl "Halk Partisi" olabiliyorsunuz?

Memur-Sen olarak bu çirkin açıklamayı şiddetle kınıyor, İslam’ın vaaz edildiği hutbeye dair sarf edilen “saçmalık” hadsizlik” ithamlarını aynen sahibine iade ediyoruz. Ayrıca şark kurnazlığı ile Diyanet İşleri Başkanı’nı hedefe koyup sanki ortada kişisel bir demeç verilmiş gibi lanse ederek Diyanet İşleri Başkanlığını yıpratmaya kalkışan CHP’yi ülkenin muhalefet partisi olmanın ağırlığı ile davranmaya davet ediyor ve derhal Diyanet camiasından ve milletimizden özür dilenmesi çağrısında bulunuyoruz.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER