SON EKLENENLER

Yavuz'dan Eğitim-Sen'e tepki: Siz kim ve ne adına bu kadar sorumsuzca davranabiliyorsunuz?

2024-2025 Eğitim Öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinin "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" teması ile işlenecek olmasını sindiremeyen Eğitim-Sen, '' "Eğitimde evrensel insan hakları, demokrasi, özgürlük, barış, kardeşlik, yardımlaşma gibi değerlerin temel alınması gerekmektedir. Bu nedenle yarın ilk dersi barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük temalı işleyeceğiz." dedi. açıklamaya tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz yaptığı açıklamada ''Eğitim adına alenen cinayetler işlenirken, okullar kapatılıp meslek liseleri ve imam hatipler otuz yıllık esarete terk edilirken, üniversiteler İsrail kamplarına çevrilirken, Necmettin ve Aybüke öğretmenler katledilirken barış, kardeşlik, özgürlük ve demokrasi kavramları neden aklınıza gelmiyordu?'' dedi.
09 Eylül 2024 12:30

YAVUZ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İlk ders tartışmalarından şunu anlıyoruz ki; Eğitimde bir ders bile çok kıymetlidir.

Bir ders üzerinden bütün ideolojik saplantılarını ve çelişkilerini ortaya saçtılar.

 

Şu hale bakın;

Yarım asırdır binlerce insanımızın canına kıyan teröre bir cümle olsun tepki koyamayan, bürolarında teröristlerin tedavi edildiği bir sendika, batı başkentlerinde bile yüzbinlerin lanetlediği Gazze soykırımının işleneceği dersin yerine, “barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük” dersi işleyecekmiş.

Bu nasıl insanlıktır?

Siz kim ve ne adına bu kadar sorumsuzca davranabiliyorsunuz? İnsanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz?

Eğitim adına alenen cinayetler işlenirken, okullar kapatılıp meslek liseleri ve imam hatipler otuz yıllık esarete terk edilirken, üniversiteler İsrail kamplarına çevrilirken, Necmettin ve Aybüke öğretmenler katledilirken barış, kardeşlik, özgürlük ve demokrasi kavramları neden aklınıza gelmiyordu?

Sizin; barışınız terör, kardeşliğiniz düşmanlık, özgürlüğünüz tutsaklık, demokrasiniz yasaklar, laikliğiniz din ve değer düşmanlığı, çevreciliğiniz sahtekarlıktır.

Siz bu ülkeye ve bize ait olan ne varsa ona karşısınız, paravanınız da içini boşalttığınız koca koca kavramlar. Size inanırsak taş olalım.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER