SON EKLENENLER

"MEHDİ GELECEK" DEDİ, VATANA İHANETLE SUÇLANDI

Laik bir ülkede her bireyin dilediğine inanma özgürlüğü bulunurken Nuri Başkapan isimli bir yurttaş İslâm Birliği'nin Kongresi'nde yaptığı konuşmada, “Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız” sözleriyle gündem olan ve görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi hakkında vatana ihanet ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
14 Ocak 2020 07:05

Adnan Tanrıverdi'nin mehdi açıklamasına dinihaber.com olarak biz de katılmadık. Bu konuda dini delillerimizi de birçok yazıyla ortaya koyduk. Lakin her ne kadar tasvip etmesek de Tanrıverdi'nin hukuk yoluyla susturulması kabul edilecek bir durum değildir.

Kendini laikçiliğin savunucusu gören Nuri Başkapan isimli bir vatandaş Tanrıverdi'yi savcılığa şikayet etti.

Başkapan, Savcının suç duyurusunu işleme koymakta direndiğini, kendisine ve çeşitli medya kuruluşlarına hakaret ettiğini belirterek Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikâyette bulundu.

Nuri Başkapan isimli yurttaş SADAT kurucusu olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanlığını yapan Adnan Tanrıverdi hakkında suç duyurusunda bulundu. Başkapan tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen şikâyet dilekçesinde; 19-20 Aralık 2019 tarihinde “Üçüncü İslam Birliği Kongresi” adı altında düzenlenen etkinlikte Adnan Tanrıverdi ve bu etkinliğe izin veren tüm kuruluşlara ‘vatana ihanet’ suçlaması yöneltildi.

Dilekçede, söz konusu toplantıda Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan varlıkların tümünün değiştirilmek istendiği belirtilerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasa’sı, ismi, bayrağı, resmi dili, üniter yapısı, yönetim şekil ve şeması gibi temelini oluşturan varlıkların tümü değiştirilmek istenerek, şeriat isimli anayasası olan yeni bir ülke ve yeni bir yönetim inşa edeceklerini açıkça beyan etmişlerdir. Bu bir darbe ve vatana ihanet suçudur. Söz konusu örgüt toplantısı tümüyle incelenerek toplantıyı organize edenler, katılanlar ve organizasyona izin verenler hakkında yasal işlem başlatılmasını talep ediyorum” denildi.

SAVCI’DAN HAKARET İDDİASI

Nuri Başkapan dilekçesinin işleme alınmadığı iddiasının sol medyada yer alması sonrasında savcı aleyhine kampanyalar yapıldı.

Savcılığa şikayet dilekçesini sunan Nuri Başkapan, Savcı K.Z.’nin suç duyurusun işleme koydurmamak için direndiğini öne sürerek, Savcı hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayette bulundu. Suç duyurusunda Tele1 televizyonunda yayınlanan görüntüleri delil olarak sunan Başkapan’a Savcı’nın, “Tele1 isimli vatan düşmanı televizyonda yayınlanan görüntüleri delil diye sunuyorsun” dediği belirtildi. Başkapan’ın itiraz etmesi ve Tele1’de yer alan haberin Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, OdaTV gibi birçok mecrada yer aldığını söylemesi üzerine ise Savcının, “Bu saydığın gazetelerin hepsi aynı b..ktur” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

 

DİNİ HABER

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
İsa
Sen ben geberip gideriz o mehdiyi gene göremeyiz hacı.
Ramazan Aktekin
Ataistler Ataturku ilahlastirdiginda kimse sikayet etmiyor ve suc sayilmiyor da Islama inanan ve gercekleri soyleyen Dindar insanlarimizi sindirmek ve onlari kanun karsisinda kucuk dusurulmek ve cezalandirarak kendini bu ulkenin efendisi gibi goren putperestlere sesleniyorum Allah nurunu tamamlayacaktir istesenizde istesenizde Nasil ki ibrahim peygamber aleyhi Salat zamaninda putlar yerle bir olduysa Sizin putlariniz ve kanunlarinizda sizi kurtarmayacaktir. Benim hakkimda da suc duyurusunda bulunun putperestler
SON EKLENEN HABERLER