SON EKLENENLER

Titanik’in en zengin adamının saati rekor fiyata satıldı

İşte dudak uçuklatan rakam
01 Mayıs 2024 11:18

Titani'in trajik hikayesinden geriye kalan önemli eşyalardan biri, sonunda açık artırmada sahibini buldu. "Titanik'in en zengin adamı" olarak tanınan bir iş insanına ait olan saat, rekor bir fiyata satıldı. Bu saat, adeta bir servet değerindeydi ve alıcısıyla buluştuğunda büyük bir ilgiyle karşılandı. Satış fiyatı, Titanik'in hatırasının hala canlı olduğunu ve merakla izlendiğini gösterdi.

Tarihin unutulmaz deniz kazalarından biri olan Titanik’ten geriye bir çok değerli eşya kalmıştı. 

Kalan bu eşyalar arasında öyle bir tanesi var ki geçtiğimiz günlerde açık arttırmada ki fiyatıyla görenleri şaşkına çevirdi.

Titanik’in en zengin adamı” olarak bilinen iş insanı Jacob Astor’a ait olduğu düşünülen o saat geçtiğimiz cumartesi günü ABD’de ABD'deki Henry Aldridge & Son müzayede evinde düzenlen bir açık arttırmada yeni sahibiyle buluştu.

Şimdiye kadar Titanik’ten geriye kadar eşyalar arasında en yüksek fiyata satılan bu saat daha önce gemideki orkestra tarafından kullanılan kemanın 1.1 milyon dolarlık satış fiyatını da geride bıraktı.

Küçük bir servet ödendi

Saatin orijinal sahibi olan iş insanı John Jacob Astor, 1912'de eşi Madeleine'i filikaya bindirdikten sonra Titanik'le birlikte batarak 47 yaşında yaşamını yitirmişti. 

Astor, son olarak başka bir filikaya binmeye çalışmak yerine batmakta olan gemide sigara içip başka bir yolcuyla sohbet ederken görülmüştü.

Astor’a ait olduğu düşünülen bu saat ise özel bir koleksiyonere 1.2 milyon sterlin (yaklaşık 14.5 milyon TL) karşılığımda satıldı. Açık arttırma sözcüsü söz konusu fiyata vergilerin ve ek ödemelerin de dahil olduğunu vurguladı.

YENİ ŞAFAK

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER