SON EKLENENLER

Atama bekleyen öğretmenler basın açıklamasına hazırlanıyor.

MÖAP atama ve öğretmenler platformu yöneticilerinden Harun Yeşilova twitter üzerinden duyurdu. 81 ilde basın açıklaması için hazırlıklar başladı.
30 Mayıs 2022 13:42

  Planlamalar yapılıyor. 81 ilde eş zamanlı olarak hükümetten 50 bin öğretmen atama duyurusunun bir an önce resmi olarak açıklanması talep edilecek.

Bilindiği üzere atama bekleyen öğretmenlerimiz aylardır Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'in yaklaşık 88 gün önce 'atama olacak endişe etmesinler' ve de hatta 'kısa süre içerisinde açıklarız' demesine rağmen resmi açıklamayı bekliyor. En son Eylül ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 bin öğretmen ataması Ocak sonunda gerçekleştirilmişti. O günden bu yana ek atama beklentisi içerisinde olan atama bekleyen öğretmenlerimiz her an gelebilir beklentisi içerisinde günlerini geçiriyorlar.

Atama bekleyen öğretmenlerimizin söylemlerine göre ise kontenjanlarda ilk sıralarda olanlar ha geldi ha gelecek beklentisi içerisinde Sayın bakanımıza güvenip kpss çalışmayı bırakmış durumda. Kpss 2022'ye ise 2 ay gibi bir süre kaldı. Yetkililer ile yapılan röportaj ve görüşmelerde ise bu öğretmenlerimizin Eylül ayında görevde olmaları beklentisi var. Geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum devlet tarafından bunun planlamasının yapılmış olabileceği fikrini ortaya sürdü. Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise konunun Sayın Cumhurbaşkanımızın masasında olduğunu söyledi.

Tüm bu olumlu söylemlere rağmen Haziran ayına henüz resmi açıklama yapılmadan girilmiş olacak. Atama sayısı kaç bin? Branş kontenjanları ne? Haklı olarak gerçekten de atama yapılacak mı? düşünceleri ve belirsizlikler öğretmenlerimizin önünde büyük ve ciddi bir endişe.

Bu beklenti ve endişelerini duyurmak için atama bekleyen öğretmenlerimiz 81 ilde basın açıklaması planlanıyor.  İnşallah basın açıklamasına gerek kalmadan resmi duyuru gelir ve de öğretmenlerimiz asıl olmaları gereken yerde yani Eylül ayında okullarında olurlar.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER