SON EKLENENLER

Memur-Sen’den Ortadoğu’daki Saldırılara Tepki “Coğrafyamızı Ateşe Veren Zorbalık Düzeni Çökecektir!”

Memur-Sen, İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarını kınayan bir açıklama yayımladı. Kuruluş, saldırıların bölgesel barışı, uluslararası hukuku ve insanlığın vicdanını hedef aldığını belirtti.
01 Mart 2026 09:14

Açıklamada, sivillerin, yerleşim alanlarının ve eğitim kurumlarının hedef alınmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği vurgulandı. Özellikle Ramazan ayında masum insanların ve çocukların hayatını kaybetmesinin insanlık dramı olduğu ifade edildi.

Memur-Sen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Coğrafyamızı Ateşe Veren Zorbalık Düzeni Çökecektir!

İsrail’in, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar; bölgesel barışı, uluslararası hukuku ve insanlığın ortak vicdanını hedef almaktadır. Sivillerin, yerleşim alanlarının ve eğitim kurumlarının hedef alınması hiçbir gerekçeyle izah edilemez.

Ramazan ayının manevi atmosferinde masum insanların hayatını kaybetmesi, özellikle çocukların bombalar altında can vermesi kabul edilemez bir insanlık dramıdır. Güvenlik söylemiyle yürütülen bu saldırılar, hukuki ve ahlaki meşruiyetten yoksundur.

Memur-Sen olarak; sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı reddediyor, bölgemizi istikrarsızlaştıran müdahalelere karşı ilkesel duruşumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Mazlumların yanında, hukukun ve adaletin safında yer almaya devam edeceğiz.

Ortadoğu’nun yeni çatışma senaryolarına sürüklenmesine izin verilmemelidir. Kalıcı barış; güç dayatmasıyla değil, adalet ve diyalogla mümkündür.

Zulüm sürdürülebilir değildir.
Adalet eninde sonunda galip gelecektir.

 

KAMU EXPRESS

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER